Navigation Menu
Taikayöntie
huhtikuu 22017

Taikayöntie on yksi Suomen merkityistä matkailuteistä. Se kulkee Huittisista Urjalaan ja välille osuu mm. Nuutajärven lasitehtaan alue. Itse tie seuraa välillä jokea ja muutoin kulkee keskeltä Suomalaista maaseutua. Tien profiili on aika suora, joten mutkatieksi sitä ei voi kutsua.

Taikayöntietä olemme ajaneet VW Amarokilla.

Harjoittelua – Päivän kestävä road trip Lounais-Suomessa

More Information»
Kalajoki
huhtikuu 22017

Kalajoen hiekkasärkät on hieno paikka ja sen reunaa pitkin on lyhyt mutta kaunis tien pätkä. Sitä voi kutsua hyväksi maisematieksi, joka kannattaa nautiskella hitaasti kruisaillen.

Road trip: Jäämerelle ja takaisin – päivä 4

More Information»
Inari – Saariselkä
huhtikuu 22017

Yksi parhaista ajamistani reiteistä Suomen lapissa on Inarista etelään kohti Saarijärveä. Lapin maisemat ja välillä tietä reunustavat suot ja välillä taas kirkasvetiset lammet. Kesäaikaan tämä tuo hymyn suupieliin ja rauhan mieleen.

Tiestä voi lukea Jäämeriartikkelin kolmannesta päivästä.

Road trip: Jäämerelle ja takaisin – päivä 3

More Information»
Norway: Skaidi
huhtikuu 22017

E6 tie Altasta Skaidiin voidaan lukea maisematieksi. Ympäröivät vuoret eivät ole kovin terävähuippuisia vaan enemmän tunturimaisia mutta niiden välissä kiemurteleva tie on nautinnollista ajettavaa. Välillä tien vierustaa reunustaa joki ja välillä se taas häviää jonnekin kauemmas. Tällä reitillä voi nähdä myös poroja. Jäämeri ei valitettavasti näy ollenkaan vaan tie menee kauempana sisämaassa.

Vähän Olderfjordin jälkeen tie kääntyy takaisin etelään päin ja silloin merikin näkyy. Tie muuttuu erilaiseksi mutta voi niin kauniiksi.

Tietä voi nähdä Jäämeriartikkelin toisesta päivästä.

Road trip: Jäämerelle ja takaisin – päivä 2

More Information»
Norway: Maze to Alta
huhtikuu 22017

Pohjois-Norjassa on tie, joka lähtee Suomen puolelta Hetta:sta mutta varsinaisesti maisemallinen tie alkaa Máze nimisen paikkakunnan jälkeen. Tie on vuoristossa ja seuraa vasemmalla puolella olevaa jokea. Yhdessä kohtaa on jopa kaunis vesiputous ja porojakin saattaa nähdä. Tie mutkittelee ja on todella upeaa ajettavaa.

Road trip: Jäämerelle ja takaisin – päivä 2

More Information»
Uudenkaupungin saaristo
huhtikuu 22017

Varsinais-Suomen rannikkoreittiä ajaessamme törmäsimme Uudenkaupungin saaristossa upeaan maisematiehen. Useassa paikassa se kulki kahden vesistön välissä ja ja tie kulki joko kapeaa maakannasta tai sitten siihen oli rakennettu silta. Tie oli hyväkuntoista mutkaista ja päällystettyä tietä, joten sitä kelpasi muutenkin ajella.

Tuon tien voi nähdä Rannikkoreitin jutusta:

Road Trip: Varsinais-Suomen rannikkoreitti

More Information»

Naantalista etelään mentäessä tulee vastaan Särkänsalmi, jonka yli menee korkea silta. Täältä on hienot saaristomaisemat. Maisematie jatkuu suoraan kohti Rymättylää tai sitten käännytään oikealle Merimaskuun. Merimaskuun käännyttäessä tulee toinenkin hieno silta.

Särkänsalmen voi nähdä Rannikkoreissun artikkelista:

Road Trip: Varsinais-Suomen rannikkoreitti

More Information»
Päijänteen maisematie
huhtikuu 22017

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi. Sen itäpuolta menee reitti, jota kutsun Päijänteen maisematieksi. Tämä maisematie alkaa Asikkalan kunnasta ja kulkee Sysmän kautta aina Korpilahdelle asti.

Tien parhaat osuudet ovat Pulkkilanharju hieman Asikkalan jälkeen ja Kärkistensalmi lähellä Korpilahtea. Välillä on kauniita paikkoja ja kunnon mutkateitä pitkin suomalaista maaseutua.

Ajoimme Päijänteen maisematien Fiat 500C:llä heinäkuussa 2016. Artikkelin voi lukea täältä:

Päijänteen maisematie

More Information»
Hämeen Härkätie
maaliskuu 152017

 

Hämeen härkätie on tunnettu lastenlaulusta ”Tuu tuu tupakkarulla, mistäs tiesit tänne tulla”, joka usein lauletaan lasten nukuttamiseksi. Hämeen härkätie on kuitenkin ihan oikea tieväylä, jota etenkin kauppiaat käyttivät keskiajalla. Silloin se ei ollut kuin kasvillisuuden keskelle raivattu kapea kulkuväylä mutta hiljalleen se leveni kun liikennemäärä kasvoi. Nykyään Hämeen härkätie on osittain museoitu ja muiltakin osin hyvin viitoitettu. Se vie Turun linnalta Hämeen linnalle kiertäen kauniita pikkuteitä keskellä maaseutua. Kävimme ajamassa tuon tien testissä olleella Porsche Macan S Dieselillä.

Tämä tarina on kahdessa osassa:

Road trip: Hämeen härkätie (osa1)

 

Road trip: Hämeen härkätie (osa2)

More Information»
Tie 2015
maaliskuu 152017

Scenic Road Hunters ajoi tie numero 2015 julistaen sen vuoden tieksi. Tämä johtui kuitenkin siitä, että tien 2015 vastasi vuosilukua. Tämä tie kulkee Nousiaisten ja Turun alueella ja on suurimmaksi osaksi kapeaa maaseudulla puikkelehtivaa hiekkatietä. Tielle kannattaa mennä maastoautolla, lava-autolla tai muutoin sellaisella, joka ei kavahda lentäviä kiviä ja huonolla säällä ikkunoihin asti lentävää rapaa.

Lue koko juttu postauksesta:

Road trip: Vuoden tie 2015

More Information»
All Listing Types All Locations Any Rating

Listing Results