Yhteistyössä Village Hotel Tyyne ja Kahvila + Keittiö Sylvi

Suomessa kun joudun oman sijaintini vuoksi matkailemaan pitkiäkin matkoja, niin olen yrittänyt viime aikoina majoituksia järjestäessäni etsiä paikkoja joita kaikki ei välttämättä edes tiedä ja tunne. Tällainen paikka on myös Nuutajärven lasikylässä sijaitseva Village Hotel Tyyne.

Historian havinaa isosti

Nuutajärven lasitehdas perustettiin 1793 ja tehtaan toiminta päättyi keväällä 2014. Tuohon ikävään päivään asti tehdas oli Suomen vanhin toiminnassa ollut lasitehdas. Nykyään alueella on edelleen Iittalan lasimyymälä, lasimuseo Prykari sekä lukuisia pieniä yrityksiä kuten muun muassa Pruukin pajat.

Nuutajärvestä ja se historiasta saisi kirjoitella pitkät pätkät mutta koitan pitäytyä nyt aiheessa eli kertoilla itse hotellista. Village Hotel Tyyne on perustettu vanhan lasitehtaan kivimuuriksi kutsuttuun rakennukseen. Kivimuuri on rakennettu vanhan lasitehtaan yhteyteen, jossa sijaitsee tätä nykyä Ammattiopisto Tavastian ylläpitämä lasikoulu. Samassa rakennuksessa on myös Kahvila + Keittiö Sylvi, jonka omistuksessa Village Hotel Tyynekin on.

Nuutajärven historiasta voit lukaista enemmän täältä.

Kivimuurin historiaa.
Kuva: Markku Uskelin
Nuutajärven tehdasalue

Kylähotelli

Itse asiaan eli hotelliin. Village Hotel Tyyne avasi ovensa huhtikuussa 2018 eli tuore on tuttavuus nykymuodossa. Lasikylän vierashuoneissa olen majaillut aikaisemminkin mutta siitä on aikaa jonkin verran ja omistaja on vaihtunut.

Huoneen avaimet sain Kahvila + Keittiö Sylvistä. Sisäänkäynti on kahvilan aukioloaikoina kahvion puolelta tai sen sulkemisajan jälkeen rakennuksen sivulta. Sisälle pääsee samalla avaimella kuin huoneeseenkin. Huone sijaitsi kivimuurin toisessa kerroksessa pitkähkön käytävän päässä. Vanhan tehdasmiljöön tunnelmaa oli havaittavissa kaikessa sisustuksessa. Jotain uutta mutta myös paljon vanhaa. Vanhaa tuleekin säilyttää, sillä alue on museoviraston suojelukohde. Isohko huone oli viihtyisä ja hyvällä maulla sisustettu.

Vierailuni aikaan oli hyvinkin lämmin keli eikä kylmästä todellakaan tarvinnut valittaa huoneessakaan. Omistajan mukaan ilmastointi on työn alla. Hotellin huoneet ovat hiljattain remontoitu ja osittain remontti oli vielä kesken majoittumisen aikoihin mutta siitä ei ollut lainkaan häiriötä. Huoneessa oli leveä parisänky, pieni kirjoituspöytä ja pari nojatuolia sekä pieni olohuoneen pöytä. Vaatekaappia huoneessa ei ollut vaan sen korvasi vaatepuu, mikä oli itselle ainakin riittävä. Huonekalut olivat kaikki vanhoja mutta siistejä, mikä sopii paikkaan paremmin kuin hyvin. Verhot pimensivät huoneen mukavasti. Ikkunoita sai avattua riittävästi, joten sai viileää ilmaa huoneeseen mukavasti. Huoneessa on oma kylpyhuone sekä ilmainen Wi-fi.

Sisäänkäynti
Käytävä
Kivimuuri

Riekko

Huoneet oli kivasti nimetty lasitehtaassa tuotannossa olleiden tuotteiden mukaan. Esimerkiksi oma huoneeni oli nimeltään Riekko. Huoneen ulkopuolella on jokaisen oven vieressä lasivitriini, joissa on huoneen nimen mukaisia tuotteita. Hieno yksityiskohta ja huomionosoitus tehdasta kohtaan.

Riekko-huone

Hiljainen on kylätie

Illan mittaan kylä hiljenee melko täydellisesti. Ei muuta ääntä kuulunut kuin luonnon omia ääniä. Otin kameralaitteet matkaan ja lähdin kuleksimaan raitilla. Itselleni siis melkoisen täydellinen paikka majoittautua. Joillekin paikka saattaa olla liiankin rauhallinen. Esimerkiksi lähimmät kaupat ovat Urjalan keskustassa tai sen tuntumassa noin 10 kilometrin päässä. Pub löytyy hotellin alakerrasta mutta se on toistaiseksi ainakin vain perjantaisin auki. Kahvila + Keittiö Sylvi on auki klo 10 – 17. Kylä kaipaisi siis paljonkin piristystä jota toivon mukaan itse hotellikin saisi aikaan.

Rutajärvi

Aamupala

Olin sopinut aamupalan klo 9 ja sellaisen sainkin sovittuun aikaan. Enpä ole aikaisemmin saanutkaan aamupalaa vain itselleni tehtynä. Muita asiakkaita ei ollut ja vielä tuohon aikaan Sylvi ei ollut auki maanantaisin. Kesällä sen sijaan on.

Aamupala kruunasi kokonaisuudessaan vierailun hotellissa. Paikalla onkin tavoitteena erottautua muista paikoista erityisesti aamupalan ansiosta. Ainakin itseeni teki aamupala vaikutuksen.

Aamupala

Ravintola

Aamupalan tarjoili hotelliakin ylläpitävä Kahvila + Keittiö Sylvi. Hämäläisille ja joillekin vanhuksille hienot aterioiden nimet eivät aina avaudu mutta aamupalan perusteella olettaisin aterioiden olevan hyvinkin maittavia. Itse en ehtinyt niitä vielä testaamaan mutta eiköhän sekin jossain vaiheessa vielä korjaannu. Kahvila on iso ja väljä tiloiltaan. Värimaailma on kirjava ja ehkä hieman kaoottinen muttei se ruokailua tai kahvittelua haittaa.

Kahvila + Keittiö Sylvi

Video kohteesta

Plussat ja miinukset

Ihan kauheasti en negatiivisia puolia paikasta löytänyt. Varsinkin kun ottaa huomioon paikassa vielä tehtävistä remonteista. Hiljaisuudesta nauttiville loistava paikka. Huoneista yhdessä on minikeittiö ja yksi sopii lemmikin kanssa matkustaville.

Huoneiden hinnat vaihtelevat vielä sen mukaan, onko huone jo remontoitu vai ei.

Remontoitujen huoneiden hinnat ovat 90 € +/- 10 € kaudesta riippuen. Muiden huoneiden hinnat ovat 70 € +/- 10 riippuen myöskin koosta ja varustuksesta. Oman huoneeni hinta olisi ollut tuon 90 €. Kesäkausina eli heinä- elokuun hinta on 100 €. Kuten mainittu, on paikka uusi ja hinnat muotoutuvat uomiinsa kokemuksien mukaan. Asiakkaan näkökulmasta selkeä hintataso on aina plussaa. Aamiainen kuuluu huoneen hintaan ja aamupala on kyllä iso plussa.

Kokonaisuudessaan kokemus oli miellyttävä. Asiakaspalvelu hyvin ystävällistä ja asiakkaan toiveet huomioivaa. Aamupalan suhteen jopa kyseltiin Laura-kokin toimesta toiveita. Anu Penttiselle myös iso kiitos. Paikassa on paljon potentiaalia ja toivottavasti asiakkaat löytävät paikan.

Yhteistyössä Village Hotel Tyyne ja Kahvila + Keittiö Sylvi.

 

 

 

2 KOMMENTIT

  1. Henkilökohtaisesti pidän tällaisista pienistä hotelleista, joihin liittyy historiaa. Paljonhan se on sitten kiinni omistajasta, miten paikka toimii. Olipa hauska idea tuo huoneiden nimeäminen lasitehtaan tuotannossa olleiden tuotteiden mukaan. Ja vielä tosiaan, että laitetaan niitä tuotteita siihen esille.

    Aamupala näyttää kyllä niin runsaalta, että tuolla pärjää pitkälle päivään.

    • Itse tykkään myös vastaavista paikoista ja koitan tuoda niitä esille mahdollisuuksien mukaan. Aamupala oli kyllä kruunu tuolle paikalle 🙂

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.