Skandinavian kiertueella yövyimme Tanskassa Hotel Frederikshavn Sømandshjem – nimisessä majapaikassa. Sijainti on aivan suuren ketjuhotellin vieressä ja sen parkkipaikalle mekin ensin eksyimme. Oikea hotelli löytyi sitten tarkemmin katseltua ja sen takapihalta löytyi myös ilmainen parkkipaikka majoittujille. Ketjuhotellin parkki olisi ollut maksullinen.

Meille yöpyminen oli aika pikainen eikä hotellista juurikaan ehtinyt nauttia (tai kärsiä, jos olisi ollut kamala). Saavuimme illalla melko myöhään ja lähdimme aamulla niin aikaisin satamaan, ettemme ehtineet edes hotellin aamiaiselle. Jotain sanottavaa silti löytyy.

Hotel Frederikshavn Sømandshjem

Hotelli on ulospäin hyvin yksinkertaisen näköinen mutta sisältä paljastuu hieno hotelli. Meillä oli varattuna viiden hengen huone, joka kustansi noin 239€. Ei siis todellakaan mikään halpa mutta perhehuoneet harvemmin ovat. Huone oli siisti ja sängyt mukavia nukkua. Ilmastointia ei huoneessa ollut, joten ainoa negatiivinen asia oli kuumat huoneet. Kylpyhuone ja suihku olivat mieleen jääneitä hyvällä tavalla.

Aamiainen tarjoillaan hienossa ja isossa aamiaissalissa. Harmitti vähän, ettemme tosiaan sinne ehtineet eikä sinne ehdi kukaan, joka on menossa aamulaivaan. Aamiaishuone oli kyllä jo auki hieman ennen meidän lähtöä ja ehdin siellä käydä kurkkaamassa tarjontaa. Ajatuksena oli ottaa jotain evästä mukaan mutta mikään tarjottavista ei oikein ollut siihen kelpaavaa. Hyviä olisivat varmasti olleet mutta huonosti pakattavissa.

Hotel Frederikshavn Sømandshjem Hotel Frederikshavn Sømandshjem

Hotellin ravintola oli jo kiinni kun me saavuimme. Onneksi kahden korttelin päässä oli useampikin ravintola auki ja yhdestä niistä saimme oikein maittavan illallisen. Aamulla laivaan ehtiminen ei ole ainakaan välimatkasta kiinni. Autolla satamaan ja Norjaan menevien autojen jonoon ajaa noin viidessä minuutissa.

Hotel Frederikshavn Sømandshjem oli sijainniltaan selkeästi (ja nimikin siihen viittaa) satamaan menijöille tarkoitettu ja suurin osa kaupungista jäi sen takia näkemättä. Jos joskus vielä tuonne suunnalle eksyn, olisi mukava tutustua paikkaan tarkemmin. Ehkä jopa viettää yksi ylimääräinen päivä tuolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.