Hotelli: Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center Copenhagen
29/10/2017
Miika Isotalo (23 articles)
0 comments
Share

Hotelli: Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center Copenhagen

Yöpyminen automatkalla Kööpenhaminassa

Skandinaavian kiertueella 2016 ensimmäinen yöpyminen laivamatkan jälkeen oli Kööpenhaminassa Radisson Blu Falconer Hotellissa. Hotelli sijaitsi Frederiksbergin alueella ja se oli samalla jonkinlainen konferenssikeskus. Tämä näkyy etenkin messukeskusmaisena aulana mutta muulla tavoin se ei pistä esiin. Tässä artikkelissa kerron millainen tuo hotelli oli omasta mielestäni ja millaisen huoneen olimme muutaman päivän varoitusajalla saaneet.

Sijainti & saapuminen

Ihan ensimmäiseksi pitää valitettavasti todeta, että tuota hotellia ei enää ole eikä minulla ole tietoa onko se minkään muunkaan hotelliketjun valikoimassa. Falconer Center on avattu ensimmäisen kerran vuonna 1959 ja se rakennettiin vanhan Frederiksbergin kaupungintalon paikalle. Se oli myös Tanskan korkein rakennus vuosina 1958 – 1960.

Autolla saapuminen oli kohtalaisen helppoa mutta parkkipaikan saaminen oli sitten toinen juttu. Rakennuksen alla on oma parkkiluola mutta meidän saapuessa se oli jo täynnä. Hotellin vieressä on myös yleinen parkkiluola, joten ajoimme auton sinne. Tämä parkkipaikka on ilmeisesti persaukisille tarkoitettu, kuten alla olevista autoista voi päätellä.

Kävelyä parkkipaikalta hotelliin tulee noin 150 metriä. Parkkeerauksen vuorokausihintaa en osaa sanoa, sillä automaatti oli epäkunnossa ja portit jätetty auki.

Hotellin lähellä on myös Frederikberg Centret – ostoskeskus, jossa kävimme seuraavana päivänä kääntymässä. Hotellin takana on Nordisk Film:in elokuvateatteri.

Yleiset tilat

Hotellin aula oli laaja ja avonainen isoine ikkunoineen. Aulan läpi juoksi myös keinotekoinen puro. Hotellin vastaanotto oli oikeassa nurkassa hissien ja ravintolan vieressä. Vastaanotto virkailijat olivat mukavia ja yrittivät auttaa parhaansa mukaan myös parkki-ihmettelyssä.
Ravintola oli osittain sisäterassina aulan puolella ja osittain sitten omana tilanaan. Aamiaistila oli myös samassa ravintolassa.

Huone

Olin varannut nelihenkiselle perheellemme Junior Suiten, joka kustansi lyhyellä varoitusajalla 1,445.00 DKK eli nykykurssilla noin 194 euroa. Ei mikään halpa mutta aika normaali hinta noin isosta huoneesta. Itse huonetila oli iso ja sitä oli vielä jatkettu oleskelutilalla. Huoneessa oli myös kaksi vessaa; toisessa suihkukoppi ja toisessa kylpyamme. Huone oli aika korkealla, joten näköalat olivat lähinnä muiden rakennusten kattoja. Ikkunat olivat länteen päin, joten auringonlasku oli kaunis.

Mielipide

Hotellin sijainti oli mielestäni hyvä ja parkkipaikkoja on tarjolla hotellin omien paikkojen lisäksi runsaasti. Illallinen ravintolassa oli hintava mutta maukas. Aamiainen oli tarjonnaltaan runsas ja kahvi tulee pöytään tarjoilijan tuomana pienessä kannussa.

Huone oli ehkä vähän vanhahtava sisustukseltaan mutta silti hyvä ja siisti. Kaksi vessaa on kyllä aamuhässäkässä luksusta. Aikuisille oli parisänky ja lapsille erilliset sängyt. Tästä huolimatta vapaata tilaa jäi huoneeseen vielä runsaasti.

Meillä oli ajatuksena vielä joku kerta palata tähän hotelliin mutta nyt näyttää siltä, ettei sitä mahdollisuutta ole enää. Lämpimästi olisin tätä voinut suositella, joten harmin paikka.

Miika Isotalo

Miika Isotalo

Related articles

Sorry, no posts were found.

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *