Yhteistyössä Park Hotel Tornio

Talvinen matkani johdatteli minut Keski-Suomesta aivan Suomen ja Ruotsin rajan tuntumaan, Tornioon. Majapaikkaani sain hetken ummikkona haeskella mutta löytyi se tämäkin hotelli. Vuorossa Park Hotel Tornio.

Parkkipaikka on iso ja tilava. Sain kuulla, että tammikuu on näillä seuduin ehkä vuoden hiljaisin aika ja se kyllä näkyi. Vastaanotosta sain myös avaimen, jolla sain autoni lämmitysjohdon päähän. Pakkasta on karvan alle kolmekymmentä astetta, joten tarpeeseen lämmitys tuli. Vuorokauden hinta lämmityksellä oli 15 €.

Huone

Huoneeni sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa. Jonkin aikaa sain kuljeksia ennen kuin huoneen löysin, sillä käytäviä tuntui riittävän loputtomiin. Tällä lyhyellä blogiurallani olen huomannut, että huoneeni eivät juuri koskaan ole ihan se ensimmäinen huone kerroksessa. Eipä sillä muuten niin väliä olisi mutta jo monesti mainittu terveystilani vuoksi ei aina jaksaisi juosta pitkin hotellin käytäviä. Tosin en ole asiaa koskaan maininnut huonetta varatessani. Pitäisi kai opetella. Hotellin vika asia siis ei ole. Huone tosiaan siis löytyi pienen marssin jälkeen. Huone oli siisti, jossa oli sänky ja kirjoituspöytä ja tv. Muuta huoneeseen ei juuri olisi mahtunutkaan. Hotelli on melko uusi ja sen aisti myös huoneesta. Käytetään tässä yhteydessä taas lausetta kliinisen siisti. Ei moitittavaa. Huoneita hotellissa on kaikkiaan 98 kappaletta.

Ravintolat

Iltasella oli aika tutustua hotellin ruokatarjontaan. Alakerrasta löytyy Aino-ravintola. Todella nätti ja valoisa kokonaisuus. Menukin vaikutti riittävän monipuoliselta. Ongelmana oli vain, ettei henkilökuntaa näkynyt sitten missään ja vaikka koitin hiukan virkayskiä ja kolistella, ei ketään näkynyt missään. Jonkin aikaa odoteltuani, aloin katsella paikkaa tarkemmin ja huomasin ravintolan perällä auki olevan oven. Ajattelin sen menevän henkilökunnan tiloihin mutta se johdattikin minut toiseen ravintolaan. Itseasiassa baari kuvastaa paikkaa paremmin. Paikka oli Sport Corner Bar & Grill. Sieltä löytyi henkilökuntaa yksi kappale. Tajusin ja kysyttyni varmistui, että hän pyörittää vuoden hiljaisina aikoina molempia ravintoloita yksinään. Se selitti kaiken. Tuohon kun tulee satunnainen turistiryhmä, niin kädet ovat taatusti täynnä.

Ravintola Aino
Sport Corner Bar & Grill

Tutustuttuani Sport Cornerin menuuseen, valitsin yllättäen hampurilaisaterian. Valkosipuliburgerin jolla takasin sen, että saan olla lopunkin aikaa rauhassa hotellissa. Hampurilaisen kylkeen valitsin bataattiranskalaiset. Ateria oli todella hyvä ja taatusti täyttää isommankin ruokailijan.

Kaikkiaan hotellissa on neljä ravintolaa. Edellä mainittujen Aino-ravintolan ja Sport Corner Bar & Grillin lisäksi hotellista löytyy Zenzei- sushi/thairavintola sekä Tapahtumaravintola Park Arena.

Hotellin tarjonta

Park Hotel Tornio tarjoaa eri kokoisia kokoustiloja mm. 200 hengen auditorion. Saunatilan uima-altaineen ja lapsille oma leikkitilan. Hotellissa on ilmainen Wi-Fi. Parkkipaikka on 5€ vuorokausi ja 10€ lisää jos haluaa lämmityspaikan. Kävelymatkan päässä hotellilta löytyy golfkenttä, Ikea ja Rajalla på Gränsen- kauppakeskus ja mainittava se on myös Duudsonien Activity Park.

Aamupala

Melkoisen lämmin oli huone nukkua. Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja aamupala oli Aino-ravintolassa. Samaa perussettiä kuten monesti hotelleissa nykyään näyttäisi olevan. Riittävän monipuolinen ja täyttävä. Näillä eväillä kelpasi suunnata kotia kohti.

Arvio

Park Hotel Tornio oli kaiken kaikkiaan ihan kelpo kokemus. Huoneesta ja henkilökunnasta ei ole mitään moitittavaa. Ainoan negatiivisen tunteen antoi ravintola, jossa vain yksi työntekijä koittaa selvitä kauden hiljaiseen aikaan. Ruoka oli kyllä hyvää ja hymyillä jaksoi tämä työntekijäkin. Tammikuussa jos suunta syystä tai toisesta kuljettaa sinut rajan tuntumaan, niin tämä on suositeltava majoituspaikka.

Parko Hotel Tornio antoi majoituksen veloituksetta blogi-yhteistyönä.

Kotimatka

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.