Pitkästä aikaa tuli tilaisuus lähteä tekemään kuvausreissu yhdessä Miikan kanssa. Tapaisimme Ford Edgen kuvausten merkeissä Oulaisissa. Matkaa on Posiolta kuitenkin sen verran, että majoituksen katsoin tarpeelliseksi. Sattuman kautta löytyi Penttilän talo.

Hotellit hukassa

Nykyisin olen oppinut käyttämään Booking.com-sivustoa (referenssi linkki eli jos varaat hotellin tämän linkin kautta, niin saamme molemmat 15€:n palautuksen majoittumisen jälkeen.) hotellia etsiessäni. Nyt tulikin eteen tilanne, ettei Oulaisista tahtonut viikon varoitusajalla löytyä yhtään vapaata huonetta. Tosin pääsiäinen osui samaan ajankohtaan. Oulaisten majoituspaikat eivät ihan kauheasti näissä nettisovelluksissa itseään mainosta. Kenties tarjolla on niin paljon asiakkaita, ettei ole kaiketi tarvis.

Penttilä

Miikan kanssa tuota majoitusta setviessämme pidemmän aikaa, sain Pyhäjokiseudun lehtitoimittajan kautta vinkin lähes Oulaisten keskustassa sijaitsevasta Penttilän talosta. Netin kautta etsin numeron joka kuului Oulaisten kaupungin kulttuurituottajalle.  Huone järjestyi kivuttomasti ja sovimme tapaavamme talolla, kun Oulaisiin saapuisin. Selvisi myös, ettei talossa olisi tuona ajankohtana ketään muita, joten tällä kertaa itseäni ei häirinnyt se, ettei huoneissa ole omaa kylpyhuonetta.

Historian havinaa

Penttilän talo on rakennettu 1914 ja oli tuolloin tunnettu Lepolan talona. Talossa asui tuolloin kansakoulunopettaja Juho Oksa perheineen. Myöhemmässä vaiheessa talossa asui varatuomari Martti Penttilä vaimonsa, kouluneuvos Irja Penttilän ja lastensa kanssa. Penttilän talo siirtyi Oulaisten kaupungin omistukseen 2004.

Kulttuuritalo

Talo on erittäin siististi kunnostettu ja pystytty pitämään vanhan tuntu hienosti läsnä, vaikka kaikesta huomaa, että lähes kaikki on uutta.  Oulaisten kaupungille myönnettiin Viisikanta-rakennussuojelupalkinto kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen esimerkillisestä kunnostuksesta. Restaurointi tehtiin vuosina 2014–15.

Juhlia ja kokouksia

Talossa on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia ja majoitustiloja löytyy enintään viidelle henkilölle. Talon yläkerrassa sijaisivat neljä huonetta, joista kolme on yhden hengen huonetta. Yksi huoneista on parivuoteella. Kylpyhuone on siis yhteinen. Kylpyhuonekin on hyvin siisti ja toimiva. Alakerrassa on nykyaikainen keittiö uusine laitteineen. Kahviastiasto riittää 40 henkilölle, joten tilaisuuksia järjestettäessä ei joka kuppia tarvitse heti peseskellä. Sekään ei ole ongelma tiskikoneen ansiosta. Kokouksia varten talosta löytyy Full HD-projektori valkokankaineen.

Suosittelen

Kaiken kaikkiaan talo on erittäin viihtyisä ja sijaitsee rauhallisella paikalla aivan Oulaisten keskustan tuntumassa. Iästään huolimatta talossa ei kuulunut lainkaan vanhan talon villejä yön ääniä. Hinta erittäin kohtuullinen, 30 €. Aamupalaa ei kuulu hintaan mutta jääkaapit ja kokkaustarvikkeet löytyy kyllä. Kauppoihin ei ole pitkää matkaa. Mielestäni talo ansaitsisi isompaa mainostusta majoitustilana varsinkin niille, jotka vain kaipaavat kattoa pään päälle yhdeksi yöksi. Oulaisten kaupungille siitä pieni täky.

Penttilän talo facebookissa

 

8 KOMMENTIT

  1. No jopas oli edullinen. En olisi uskonut että Suomesta voi löytyä noin edullisesti noinkin kiva majoitus. Toki Oulainen ei varmaan kovin suosittu matkakohde ole… vai onko? 😁

    • No eipä tuo nyt ihan vissiin kärkisijoituksilta löydy mutta eipä tuosta vaikka Kalajoen hiekkasärkille mahoton matka ole 🙂 50 km. Paikka on vähän kuin syrjässä keskellä kaikkea.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.