Yhteistyössä Lapland Hotel Oulu

Kesän 2017 road trip alkoi olla päätepisteessään ja edessä oli vielä yksi majoittuminen ennen kotiinpaluuta. Kurssi Kuopiosta oli otettu kohti Oulua ja Lapland Hotel Oulu odotti matkailijaa. Posiolta etelään ja takaisin-reissu oli venähtänyt jo viikon mittaiseksi.

Parkkipaikka

Keli oli kuin morsian ja kenties viikon komein ja lämpöisin päivä oli meneillään, kun pienen hakemisen jälkeen löysin parkkipaikan Lapland Hotel Oulun lähellä olevan Oulun tuomiokirkon edestä. Respassa sain miellyttävän vastaanoton ja samalla ostin 18€:n arvoisen parkkilipun. Hotellin parkkipaikka sijaitsee hotellin alakerrassa. Melkoisen ahtaanoloinen paikka mutta maltilla pärjää aina kuten muutenkin liikenteessä. Parkkihallista pääsee suoraan hotellin aulaan hissillä.

Ruska-kerros

Huoneen sain hotellin viidennestä kerroksesta ja Lapland Hotel Oulu on nimennyt kerroksensa lappiin viittaavilla nimillä. Tämän kerroksen nimi on Ruska ja se näkyy käytävällä, värityksessä ja tunnelmassa.

Huone oli todella siisti ja viihtyisän tuntuinen heti ovella. Huoneessa oli myös sauna ja se oli tosi miellyttävä piristys. Lappi näkyy huoneessa. Ainoa miinus oli parveke. Lasitettu koppi, joka oli todella kuuma auringossa ja haisi erittäin pahalle. Parvekkeella saa tai on saanut polttaa ja sen huomaa. Pidin oven kiinni pikavisiitin jälkeen. Huone muuten on hyvin ilmastoitu, joten sen takia ei ovea auki tarvitse pitääkään.

Sijainti

Hotelli sijaitsee aivan Oulun Tuomiokirkon vieressä ja kun aikaisemmin, kuten Kuopiossa ja Tampereella kehuin maisemia, voi ikkunasta avautuvaa maisemaa kehua Oulussakin. Tuomiokirkko oli komea tummien pilvien taustoittaessa taivasta. Sade oli tulossa. Hotellilta on myös melko lyhyt matka ravintoloihin ja kauppoihin

Taas hamppari…

Illemmalla oli aika taas mennä tutustumaan hotellin ravintolaan, Kitchen & Bar Oulaan. Erittäin siisti paikka eikä kauaa tarvinnut tarjoilijaa odotella. Ruokalistalla on lappiin viittaavia ruokia ja varmasti jokaiselle jotakin löytyy tältäkin listalta. Yllätyksekseni tilasin vaihteeksi hampurilaisaterian, Oulan burgerin. Listalla olisi ollut toinenkin suosikki, poropizza mutta ajattelin nyt mennä valitsemallani tiellä tämän reissun loppuun asti. Tosi kiva yllätys ruokaa odottaessani oli keittiön lahja, lapin leipää ja pieni tomaattikeitto. Paistettu voi oli hieno lisä leivän päälle. Todella hyvä ja ensimmäinen kerta omalla kohdalla, kun ravintolan keittiö haluaa yllättää. Oula-burgeri oli aivan mielettömän hyvä. Voin rehellisesti suositella, jos matka joskus Ouluun ja tähän hotelliin kuljettaa.

Saunaan!

Tästä olikin sitten kiva mennä huoneeseen ja valmistautua lataamaan akkuja seuraavan päivän kotiinpaluuseen. Saunan olin laittanut lämpiämään jo, kun ravintolaan lähdin. Kylpyhuone, kuten koko huone muutenkin, oli asiallinen ja hyvin toimiva. Saunassa sai mukavat löylyt.

Hotellin varustelu

Kokoustiloja hotellissa 12 ja hotellin mukaan jokainen on hyvin varusteltuja. Tiloja on pienistä kabineteista aina 190 henkeä vetävään kokoustilaan. Hotellin ylpeys on Ynninkulma, joka on vankka osa Oulun historiaa. Ravintola Kitchen & Bar Oulaan mahtuu 250 henkeä. Tiloja yhdistämällä saadaan mahtumaan jopa 400 henkeä.

Viimeinen aamu

Aamupala oli mainio ja munien syöjille oli tarjolla munakkaat suoraan kokin pannulta. Tarjonta oli monipuolinen ja tällä sai taas matkalaisen koneen hyvin käyntiin. Itse pidin tänä aamuna tarjonnan pienenä, koska oli alkanut matkan edetessä crohn muistuttamaan itsestään ja halusin päästä kotiin mahdollisimman vähin pysähdyksin.

Yhteenveto

Vaikka matkani Posiolta etelään ja takaisin olikin vienyt isomman energian jo Ouluun saapuessani, jaksoin silti ihailla hotellia. Hienosti sisustettu ja hyvin aistii lapin joka asiasta mitä hotellissa on. Ehkä poronsarvet vuoteen yllä vaikuttaa asiaan vahvasti. Eikä vähiten poroaiheiset tyynyt ja porojen kuvat seinillä jääneet huomaamatta. Itse hiljattain etelästä lappiin muuttaneena pidin kovasti hotellista. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja kuulumisten kysely tekee aina vaikutuksen. Mitään negatiivista on vaikea täältäkään löytää. Parveke tupakansavuineen on se isoin miinus mutta se ei haittaa isommin, kun ei parveketta tule muuten käytettyä. Parkkihalli aiheutti pientä hikeä mutta kuten mainittu, maltilla pärjää. Kaiken kaikkiaan erittäin viihtyisä paikka ja melko varmasti tulee mentyä uudelleen jos tarve Oulussa majoittumiseen tulee.

Lapland Hotel Oulu antoi majoituksen veloituksetta blogi-yhteistyönä.

 

 

 

 

8 KOMMENTIT

  1. En ole tuolla käynyt, koska kotikaupungissa harvoin tulee tarvetta hotelliyölle. Ravintolaa on kehuttu.

    En yhtään ihmettele, että parveke haisee. Tuo on entinen Holiday Inn. Olisivat saaneet putsata rakenteet kunnolla, vai voiko olla niin, että antavat polttaa parvekkeella?

    Suolainen on 18€ parkkihinta. Tuntihinta on kadulla 1,20 ja klo 18 jälken ja lauantaina klo 16 jälkeen on ilmaista.

    Harmi, että et ollut kesästä liikkeellä. Hotellin vieressä on Ainolan-puisto, joka on ehdottomasti yksi Oulun päänähtävyyksistä. Aivan ihana paikka kesällä.

  2. Kiitos hienosta vinkistä. Vierailemme useasti Oulussa, joten seuraavalla kerralla pitänee käydä testaamassa tää.
    Oliko kokolattiamattoa joka puolella?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.