Vuoden 2016 maisemateiden metsästykset

Vuosi 2016 oli uusien kokeilujen aikaa. Alkuvuodesta hankin hieman uutta kalustoa (kamerakopteri) ja PING Helsinki -tapahtuman jälkeen päätin siirtää automatkailuaiheet Matkabloggaajat.fi -portaaliin. Nämä kaikki uudistukset ja uusien asioiden kokeilu rajoitti hieman sisällön tuotantoa mutta joitakin reissuja sentään ehdin tekemään. Kuinka ollakaan, tämän vuoden reissuista en ole päässyt vielä ollenkaan kertomaan teille, joten tämä postaus toimikoon samalla jonkinlaisena alustuksena mitä ensin vuoden alkupuolella on tulossa.

PING HELSINKI – Långvik Congress Wellness Center

 

Toukokuussa pääsin Content Guruna PING Helsinki -tapahtumaan. Tapahtuma oli Kirkkonummella sijaitsevassa Långvikin hyvinvointikeskuksessa ja sitä varten hommasin testiin Seat Leon Cupran. Aikataulu oli kuitenkin sen verran tiukka, että maisemateiden kiertelyyn ei liiemmin jäänyt aikaa. Jos aikaa olisi ollut, olisin ajellut sinne esimerkiksi Kuninkaantietä pitkin.

 

Päijänteen maisematie

 

Päijänteen itäreunaa pitkin kulkee paljon kehuttu maisematie. Viime kesänä pääsin vihdoin ajamaan sen kun alla oli Fiat 500C. Paras osa oli heti Asikkalasta ylöspäin lähdettäessä mutta olihan siellä hienoja paikkoja myös Korpilahtea lähestyttäessä. Yhdistin samaan reissuun vielä pikkuteitä Jyväskylän itäpuolelta ja matkan päätepiste oli vasta Pohjois-Pohjanmaalla.

 

Scandinaavian kiertue

 

Scandinaavian kiertue tai kiertoajelu oli vuoden 2016 pääreissu. Tällä reissulla oli koko perhe mukana ja näin ollen siihen oli yhdistettynä lapsille suunniteltujakin paikkoja. Kierros vei ensin läpi Ruotsin ja jatkui Tanskan poikki aina pohjoisosaan asti. Sieltä siirryimme laivalla Norjan puolelle ja jatkoimme Norjaa ylöspäin. Norjasta siirryttiin Ruotsiin ja ajoimme niin pitkälle, että pääsimme teitä pitkin takaisin Suomen puolelle.

Matkan kesto oli 8 päivää ja kilometrejä tuli aika reippaasti. Auto oli tällä reissulla oma Mazda 6.

 

Rauma ja Lappi tl

 

Kävimme katsomassa lapsuudesta tuttuja paikkoja Satakunnassa olevassa Lapin kunnassa. Nykyään se on osa Raumaa. Sieltä siirryimme Raumalle katselemaan pitsiviikkojen tohinoina. Autona oli Jeep Cherokee.

 

Ruka

 

Joulun alla tuli työreissu Rukalle. Töiden lomassa ehti myös hieman tutustumaan Rukan tarjontaan kuten laskettelemaan sekä moottorikelkkailemaan. Maisemat olivat kyllä kauniit. Tuleva postaus onkin näillä näkymin kuvapainotteinen.

 

Tällaisia reissuja siis mahtui vuodelle 2016. Ensi vuoden alussa on heti Matka 2017 -messut, joihin pääsen bloggaajana. Sieltä toivottavasti irtoaa ideoita ja mahdollisuuksia uusiin reissuihin ja uusille maisemateille.

Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.