Posiolta etelään ja takaisin– matkani jatkui Tampereelta, Hotelli Ilveksestä kohti Kuopiota ja Kallaveden rantoja. Tällä kertaa hotellini oli Scandic Kuopio. Henkilökunta oli jälleen kerran erittäin ystävällistä ja yllätyksekseni sain valita kerroksen johon majoittuisin. Tottakai ylin eli viides kerros oli valinta.

Nätti huone

Huone oli kliinisen siisti ja tunnelmaltaan hyvin rauhallinen. Miltei sairaalanomainen muttei aivan niin kliininen kuitenkaan. Seinät olivat mukavasti koristeltuja, hillitysti eikä lainkaan liikaa. Huone oli valoisa eikä ulkoa kantautunut mitään ääniä vaikka keskellä asutusta hotelli sijaitsikin.

Maisemat

Taas, jälleen kerran, kiinnittyi huomioni näköalaan mikä avautui eteeni. Kallavesi on tuossa sekä Vasikkasaari tuulimyllyineen melkein käsin kosketeltavana. Kamera piti kaivaa ja räpsiä muutama otos. Ilmakin oli kuin morsian. Pakko se oli melko pian lähteä ulkoilemaan sen vähän minkä kroppa antoi periksi. Ei siis kovin paljoa.

Scandic Kuopio sijaitsee aivan Kallaveden rannalla ja matkaa ei pitkälti ole esimerkiksi Kuopion kauppatorille sekä keskustan ravintoloihin ja ostoskaduille. Matkustajasatamakin on aivan hotellin tuntumassa. Kesäisin voi tehdä vaikka pienen lentoretken ja katsella Kuopiota yläilmoista.

Varustelu

Hotelli Scandicin huoneet on täysin uudistettu vuonna 2014 ja omasta mielestä tyylikkäästi toteutettu. Jos muutkin huoneet ovat samankaltaisia kuin omani oli.

Scandicissa on kolme saunaosastoa ja uima-allas porealtaineen. Kokoustiloja on kaikkiaan kahdeksan noin 400 henkilölle. Kunto-osasto on myös ja hotellin vieressä on tenniskenttä. Kaikista tiloissa on langaton internet ja pihalla on maksuton pysäköinti

Hamppari taas…

Hotelli Scandicin alakerrasta löytyy ravintola. Ravintola on siisti ja kivasti kahdessa eri tasossa. Samasta tilasta löytyy myös baari mutta sen jätin korkkaamatta, sillä matkani jatkuisi aamulla taas kohti pohjoista. Ravintolan menu oli yksinkertainen, silti aivan varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Itse löysin edestäni, jälleen kerran, erittäin maittavan hampurilaisaterian, Classic burgerin. Pitää kaiketi seuraavalla reissulla käyttää enemmän mielikuvitusta aterioinnin suhteen…

Aamupala oli tosi hyvä ja taatusti riittävä. Tällä lähti päivä taas hyvin käyntiin ja matkan jatkumaan.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan hotellista jäi erittäin positiivinen maku. Vaikka hintaa, 134 €, huoneella oli, niin en pitänyt sitä tällä kertaa kovin pahana. Sijainti ja tyylikäs kokonaisuus on hintansa väärtti.

P.S.

Tottakai Puijolla piti poiketa kun maisemissa ollaan.

10 KOMMENTIT

  1. Repesin tuolle ”ens reissulla pitänee käyttää mielikuvitusta ravintolassa” 😀
    Sulla on niin upeita kuvia!!!! ❤️

  2. Huone on kyllä tyylikkään ja viihtyisän näköinen. Kivan että Scandiceissakin on keksitty maltillisen persoonallinen sisustustyyli. Minun muistikuvissa (vuosien takaa) Scandiceissa oli keskitytty kliiniseen toiminnallisuuteen. Ja ikkunasta avautuva maisema on tosiaan upea. Harvassa paikassa tuollaisesta saa nauttia kaupungin keskustassa.

  3. Puijolta on kyllä niin kauniit maisemat. Yhdet parhaista kotimaassa. Kuopion seutu järvineen ja metsineen on kyllä huikean kaunista, erityisesti kesällä. Mun edellisestä käynnistä on jo vuosia aikaa, ehkä kymmenen, joten pitäisi pistäytyä taas. Olen kotoisin Pohjois-Savosta, mutta Kuopiossa tulee silti harvoin käytyä. Ehkä pitää järjestellä reissu joskus Kuopioonkin. Silloin voisi hyvin majoittua vaikka tässä Scandicissa!

  4. Eipä ole Kuopiossa tullut käytyä vuosiin. Huone näyttää tosiaan vähän kliiniseltä, perussetin huoneelta, mutta pääasia että on siistiä. Hauska tuo hampurilaisannoksen kommentti! Kyllä aina välillä pitää syödä hampparia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.