Lasten kanssa Legolandiin

Tanskan Billund on paikka, johon useat lapsiperheet suuntaavat lomallansa. Syynä on legoland ja se, että legot ovat olleet osa lasten leikkejä jo noin 86 vuotta. Ajatus maasta, joka on täynnä legoja, on lapsen mielessä lähellä paratiisia. Valitettavasti todellisuus on eri kuin lapsen mielikuvassa. Legoland on täysiverinen huvipuisto ja legot ovat lähinnä näyttelyesineitä. Tämä on hyvä tuoda esille jo ennen matkalle lähtöä.

Skandinavian kiertueen yksi päivä oli suunniteltu vietettävän Legoland Billundissa. Ajomatka Vejlestä ei ollut pitkä mutta meillä aamiainen ehkä venähti hieman pitkäksi. Legoland olikin jo ollut auki tunnin/pari ennen kuin olimme siellä. Tämä tarkoitti sitä, että autoa ei enää saa ihan lähelle parkkiin. Ajankohta oli heinäkuun puoliväliä mutta päivä oli kylmä ja tuulinen.

Muutama vinkki Legolandiin:

 • Ainakin meidän reissulla Billundin Shellissä tankattaessa sai ilmaisen lastenlipun Legolandiin. Myös Kellogg’s:in muropaketeiden takakannessa on lippuja tai alennus.
 • Ota hyvä varustus mukaasi, auto saattaa olla kaukana ja säätila voi vaihdella.
 • Ajoita saapumisesi lähelle aukeamisajankohtaa. Parkkipaikat täyttyvät hetkessä. Jos mahdollista, kävele suoraan huvipuiston perälle ja tule sieltä porteille päin. Suurin osa ihmisistä jää heti porttien jälkeen oleviin juttuihin ja liikkuvat siitä eteenpäin. Tekemällä päinvastoin, on laitteet paremmin vapaana.
 • Pääporttien lähellä on useampi ravintola. Hinnat ovat toki huvipuistohinnoissa mutta toisaalta se on lapsiperheelle helppo ratkaisu.
 • Varaa aikaa, etenkin jos porukassa innostutaan käymään laitteissa. Puistossa on paljon jo pelkästään katselemista ja laitteita on hirmuinen määrä. Kaksi päivääkään ei olisi yhtään liikaa.

Me olimme varanneet aikaa huvipuistossa olemiseen ainoastaan yhden päivän ja oikeastaan jo myöhäisiltapäivällä meidän piti lähteä ajelemaan kohti seuraavaa majapaikkaa. Meidän lapset eivät innostuneet itse laitteista (legojunaa lukuun ottamatta) mutta kaikenlaiset narunvedot, pallon heitot yms. aktiivipaikat olivat korkeassa huudossa molemmilla.

legoland legoland legoland

Lapset haluaisivat päästä leikkimään legoilla, koska siihenhän ne on alunperin tarkoitettu. Legolandissa ei niihin kuitenkaan pääse koskemaan (ymmärrettävistä syistä). Tämä saattaa harmittaa mutta onhan siellä paljon katsomista ja muuta tekemistä. Aivan huvipuiston perällä oli rakennus, jossa oli pingviineitä. Niillä oli siellä myös jotain esityksiä.

legoland

Legoland on iso alue ja aikaa siellä tosiaan kuluu. Pienimmäinen nukahtikin rattaisiin jo loppuajasta. Itse asiassa nukkui sen alueen, jossa olisi ollut pienimmille tarkoitettuja laitteita. Tosin herätessäänkään ei ollut niistä juuri kiinnostunut. Kaikkein kiinnostavin paikka oli kierroksen lopussa ollut Lego-kauppa, josta sai edullisemmin ostettua legopaketteja. Kaupasta löytyy toki myös muita tuotteita.

Meillä ei keli ollut kovinkaan kesäinen. Sekin hieman vaikutti siihen, etteivät varsinkaan vesilaitteet ja niissä kastuminen hirveästi innostanut. Toki norjalaiset käyskentelivät omaan tapaansa villapaidassa ja shortseissa.

Tämä juttu on hieman lyhyt, joten jos kaipaat kattavampaa juttua aiheesta, Kohteena maailma –blogista löytyy monta artikkelia Legoland -puistosta.

Koko perheen suosikkikohde

Top 10 laitteet

Joulu

Kuvagalleria

2 KOMMENTIT

 1. Legoland haaveissa, mutta voi olla, että jää ensi vuoteen. Vaikuttaa siltä, että matkasta tulee yksinkertaisesti liian kallis. Edullisin tapa matkustaa taitaa olla oma auto, mutta en pidä ajamisesta niin paljon, että niin tekisin.
  Postauksessasi hyviä vinkkejä sekä autolla sinne matkaaville, mutta myös muillekin.
  Mielenkiintoista, jos ilmaislipun saa Shellillä tankkaamalla!

  • Kesäaikana on yleensä myös suoria lentoja suoraan Billundiin. Siinä ei ainakaan tuu ajamista ku lentokenttä on siinä suht lähellä huvipuistoa.

   Sit Matkavekka mielestäni järjestää bussimatkoja sinne.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.