Vai miten se menikään, mutta tämä ja monenmoisia muita ajatuksia tuli kieltämättä mieleen kun ajoin Kakolan jykevästä kiviportista sisään ja kurvailin autoni parkkiin.

Pimeässä ja hienosti valaistuna, jylhä rakennus näytti komealta. Pakko myöntää, että tämä hotelli on kenties toistaiseksi komeimpia ja mielenkiintoisempia missä olen yötäni viettänyt.

Kotisi on linnani – Kakola

Kakolanmäen moni tuntee ja varsinkin itse rakennukset. Hotelli sijaitsee Vanhan Turun vankimielisairaalassa eli Kakolassa, jolla on värikäs historia. Rakennus on valmistunut 1800-luvun puolella. Kakolanmäen muihin rakennuksiin on valmistumassa asuntoja ja muita palveluja.

Nyt rakennus on Forenomin huoneistohotelli joka avattiin 2016.

Forenom itse esittelee hotellin näin:

”Kakolanmäki on maamme laajin historiallinen vankila-alue ja siten valtakunnallisesti vankeinhoidon merkittävin rakennusperintö. Nyt Forenom antaa Kakolanmäen sydämeen uuden sykkeen kun vanhaan vankimielisairaalaan valmistui kesän 2016 aikana täysin viimeisteltyjä neljän tähden asuntoja. Yhdistimme rouheat alkuperäiset punatiiliseinät sekä massiiviset betonirakenteet nykyajan laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Näin saimme aikaan kohteen, jota jokainen osaa arvostaa. Forenomin Kakolanmäki uskaltaa olla jännittävä, mutta majoituksena se tarjoaa lämpimän, kotoisan ja tasokkaan kokemuksen. Kakolanmäeltä on aina viemistä kotiin tarinoiden muodossa. Kaikki asunnot ovat täysin varusteltuja, hintaan sisältyy myös siivouspalvelu, liinavaatteet ja langaton nettiyhteys. Pihalla on 28 ilmaista autopaikkaa.”

 

Kaikki hoituu sähköpostitse

Huoneen varaamisen jälkeen, tulee sähköpostissa viesti jossa on koodi jolla pääsee hotelliin sisään. Henkilökuntaa ei Forenomin hotelleissa ei ole. Toisaalta sääli, sillä esim. juuri Kakolan kruunaisi aamupala, jota nyt ei ole tarjolla. Turkua huonosti tuntevan voi olla aamulla heikko löytää itselleen sopivaa aamupalapaikkaa. Joskin ei nuo kauhean kaukana ole. Paitsi sitten sunnuntaina tilanne on heikompi kun kaikki paikat eivät ole joko auki tai aukeavat myöhempään. Mutta tilannetta auttaa kun itse muistaa ostaa aamupalatarpeet. Tätä en itse hoksannut tehdä mutta ensi kertaa varten ollaan viisaampia.

Mitä lie seinät nähneetkään

Oli kieltämättä pieni aavedata-tunnelma kun hotellin ulko-oven avasin koodilla, sillä en oikein tiennyt mitä odottaa. Se tunnelma katosi kyllä aika pian. Se mitä ulkokuoresta saattoi kuvitella, ei sisältä näkynyt mitään. Karun komeaa ja uutta on kaikki. Huone löytyi neljännestä kerroksesta. Samalla koodilla sisään ja vau oli ensimmäinen lausahdus huoneen nähdessäni. Hyvin valoisa ja avara huone. Varustelu on monipuolinen. On astianpesukonetta, mikroa ja mitä muuta nyt tarvitaan viihtyäkseen. Kylpyhuone jatkaa samaa avaraa linjaa. Käytävillä näkyi edelleen viitteitä vankilasta. Vanhoja lehtijuttuja seinillä ja omalla tavallaan hieno oli valkoinen viiva lattiassa jota pitkin on kaiketi vangit saaneet kulkea, mihin nyt sitten ovat kulkeneetkaan.

Sänky oli kapea mutta ilmeisesti erittäin mukava koska unta ei kauaa tarvinnut hakea. Ei edes vanhan vankimielisairaalan miljöö saanut uniani häiriintymään.

Tiivistelmä

Vaikea on löytää mitään negatiivista Kakolasta. Ainoa miinus kenties on lähellä olevat kerrostalot joista ja joihin näkee turhankin hyvin. Verhot saivat olla kiinni koko majoituksen ajan. Toinen on tuo aamupalan puute mutta huoneesta kyllä löytyy kaikki tarvittava oman aamupalan kokkaamiseen. Astiat ja kaikki muu tarvittava on valmiina.

Yhden yön hinta Kakolassa oli 99€. Mielestäni ihan kohtuullinen sillä huone oli todella viihtyisä.

Kaiken kaikkiaan Kakola on loistava paikka enkä voi kuin suositella. Varsinkin yksin matkustaville erittäin varteenotettava vaihtoehto. Liika mielikuvitus kannattaa jättää kyllä vaikka autoon huilaamaan 🙂

Kakola-seinäkello
Kakola-seinävaate

Lyhyt video kohteesta. Tuli tietysti kuvattua kännykkä pystyasennossa mutta otetaan tästä opiksi.

11 KOMMENTIT

  1. Viihtyisältä näyttää ja hintakin on varsin kohtuullinen. Onko paikka kaukana keskustasta, pääseekö julkisilla vai onko auto ainoa vaihtoehto? Joskus jos taas tarvitsee majoittua Turussa niin tämä on kyllä potentiaalinen vaihtoehto.

    • Ja viihtyisä olikin .-) Julkisilla pääsee mainiosti. Kohtuullisen lähellä menee esim. Turun linnaan ja satamaan menevä tie. Keskustasta noin 2,5 km. Itse todennäköisesti harkitsen tuota vaihtoehtoa kyllä jos Turkuun eksyn 🙂

  2. Kiinostava juttu! Kesällä kävimme tuolla alueella syömässä, olisiko ravintolan nimi ollut Kakolan Ruusu – ihan hyvä kokemus. Tosin varjopuolena ainakin tuolloin vielä kovin keskeneräisellä alueella oli sekavat paikoituskuviot, joiden takia saimme parkkisakonkin (eihän vika tietenkään meidän voinut olla 🙂 ).
    Seuraavan Turun reissun hotellin valitsimme taas ihan keskustasta, jokirannasta, mutta tämänkin voisi kyllä pitää mielessä jotain reissua varten.

  3. Kakolanmäen hotelli vaikuttaa todella viihtyisältä ja paikan historia saa varmasti monen mielenkiinnon heräämään. Minä olen kotoisin Turusta, joten aina käydessä tulee oltua sukulaisten luona ja hotellille ei ole tähän asti ollut tarvetta, mutta tämän pidän kyllä mielessä!

  4. Todella hieno paikka! Itse kaipaisin myös henkilökuntaa paikalle. Aamupalan lisäksi olisi mukava jos voisi olla opastettu kierros tai joku joka kertoisi paikan historiasta ja vaikka minun huoneeni entisistä asukkaista. Huone ei varmasti ole samanlainen kuin heillä eikä samankokoinen mutta eiköhän luovasti katsoen voisi löytää jonkun mielenkiintoisen tapauksen joka huoneelle.

  5. Mielenkiinnosta olisi tuolla itsekin yöpyä. Voisin kyllä työreissulla liikkuessa hyödyntää tuota mahdollisuutta, että sinne pääsee helposti omalla autolla. Alun perin oli tarkoitus käydä VisitTurun järjestämällä Kakolan kierroksella, mutta se jäi väliin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.