Turun vankilasta vapautumisen jälkeen otin suunnaksi Jyväskylän ja sieltä kohteeksi Hotelli Yöpuun.

Sijainti

Hotelli sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa yliopistonkadulla. Sijainnistaan huolimatta paikka oli yllättävän rauhallinen.

Historiaa

Hotelli on vuonna 1928 valmistuneessa rakennuksessa, jonka historia on melko kirjava. Kultaseppä Jaakko Emil Vehmas halusi Kansakoulunkadun ja Yliopistonkadun kulmaukseen uuden komean kivitalon. Talon rakensi ja suunnitteli Mauno Forselius. Talossa on myöhemmin pitänyt majaansa herraklubi Keski-Suomen kerho, jossa kieltolain aikaan tarjoiltiin ns. ”kovaa teetä”. Talon mielenkiintoisesta historiasta voi lukea lisää täältä.

Sisustus

Hotellissa on edelleen vanhan tuntua mutta huoneet ovat modernit ja jokainen on eri tavalla sisutettu ja huoneilla on myös omat nimensä. Minun huoneeni oli Pikku Aalto. Yhden hengen huone joka on sisustettu Aallon hengessä Aallon huonekaluilla. Ikkunasta avautui näkymä, ilmeisesti, paloportaisiin. No, en antanut tuon häiritä, sillä tärkein oli taas päästä huokaisemaan matkan rasitukset pellolle. Hintaa tuolla huoneella oli 125 €.

Ravintola Pöllöwaari

Hotellin huoneet sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Alakerrassa on Ravintola Pöllöwaari, joka piti tietenkin katsastaa. Tällä kertaa en mennytkään syömään vaan nyt käytin majoittumisen yhteydessä saamani viinilipun, jolla sain valinnan mukaan joko viinin, oluen tai muun juoman ilmaiseksi. Oluthan se maistui tässä vaiheessa iltaa. Ravintola on sävyltään melko tumma ja kuten muutenkin hotellissa, on ravintolassa säilynyt vanhan ajan tuntu. Hyvin voi kuvitella tilaavansa ”kovaa teetä” täällä.

Hotellin tarjonta

Huoneita hotellissa on 26. Kaksi sviittiä, 13 kahden hengen- ja 11 yhden hengen huonetta.

Hotelli tarjoaa myös erilaisia hotellipaketteja. Esimerkkinä otetaan vaikka Pitkä viikonloppu-paketti joka sisältää seuraavan valikoiman: yöpymisen kahden hengen huoneessa pe–su, tervetulokuohuviinin hotelliin saapuessa,3 ruokalajin Matka-menun perjantaina, runsaan buffetaamiaisen lauantaina ja sunnuntaina, iltapäiväcocktailin Viinibaarissamme lauantaina, 4 ruokalajin Kausimatka-kokonaisuuden lauantaina, myöhäisen uloskirjautumisen varaustilanteen sen salliessa sekä tunnin mittaisen, etukäteen varattavan yksityisen saunavuoron, kylpytakit ja tossut. Hintaa kyseiselle paketille tulee 250 € per henkilö. Lisämaksusta huoneen voi halutessaan vaihtaa isompaan.

Kokoustiloja on myös tarjolla kaksi sekä kaksi kabinettia.

Aamu ennen kahvia….

Aamupala tarjoillaan alakerran ravintolassa. Hyväntuulinen henkilökunta toivotteli tervetulleeksi ja kyselivät jopa aamun kuulumiset. Aamuäreys katosi jopa ilman kahvia taivaan tuuliin. Aamupala oli melko monipuolinen. Munan tai pekonin sai lautaselle suoraan paistinpannulta. Tällä setillä kelpasi lähteä taas tien päälle kohti seuraavaa määränpäätä, joka tulisi olemaan Nivala. Aamupala kustansi 23 € mikä mielestäni on melko hintava.

Parkkipaikka

Mainittakoon vielä se, että hotellilla on muutama asiakasparkkipaikka osittain maan alla talon sivustalla. Parkkilapun sain vastaanotolta ja oli maksuton.

Arvio

Kaiken kaikkiaan hotellista jäi vain hyvä maku. Aamupala tietenkin on arvokas ei se eikä edes näkymä paloportaisiin saanut tunnetta latistettua. Huone oli pieni mutta toimiva ja muutahan matkalainen ei tarvitse.

Jälkikirjoitus

Jutun kuvat on huonolaatuisia, johtuen kaiketi kännykästä mutta ennen kaikkea kuvaajan vireystilasta.