Hotelli mahdollisimman läheltä Legolandia

Olimme Scandinavian kiertueella päässeet Tanskassa Jyllantiin ja ennen seuraavan päivän vierailua Legolandiin, pitäisi vielä yöpyä jossain. Olin löytänyt paikkakunnan nimeltä Vejle, josta olisi ainoastaan puolen tunnin ajomatka Billundiin. Varauksia tein ainoastaan viisi päivää ennen hotellissa yöpymistä ja löysin Best Western Torvehallerne – nimisestä hotellista meille perhehuoneen. Hotelli sijaitsi kirkon vieressä.

Vejle

Vejle on perustettu jo 1100 – luvulla, silloin vielä saarelle. Vejle sijaitsee Itämeren rannalla, Vejlen vuonon perukalla. Kaupunki on Etelä-Tanskan alueen pääkaupunki ja siellä asuu reilu 51000 asukasta. Kaupungissa on taidemuseo, Casino Munkebjerg sekä meille tutuksi tullut 1200 – luvulla rakennettu Pyhän Nikolain kirkko. Vejle on myös siitä omaperäinen paikka, että toisin kuin muualla Tanskassa, täällä on oikeita pinnanmuotoja eikä sitä normaalia tasaista maastoa.

Hotelli

Best Western ToRVEhallerne vaikutti hyvältä vaihtoehdolta tilatessa. Perhehuone hotellista maksoi noin 159€. Hotelli sijaitsi ihan kiinni Pyhän Nikolain kirkossa ja rautatieasema oli kivenheiton päässä. Rautatieasemalla on myös 7-Eleven, joka koitui taas meidän iltapalan pelastukseksi. Tanskassa kun on näemmä aivan turha olettaa kauppojen olevan auki yhtä myöhään kuin Suomessa.

Hotelli on harmaa betonikuutio, johon on yksi sisäänkäynti (vastapuolelta kirkkoa) ja sisäänkäynnin jälkeen on hieman kauppakatua muistuttava käytävä, joiden molemmat päät vievät terasseille. Reception on pikkuinen ja henkilökuntaa sai joka kertä hättyytellä takahuoneesta, jos oli jotain asiaa.

Rakennuksen alla oli parkkipaikkoja. Tällaiseksi parkkihalliksi tilaa oli ihan kivasti verrattuna moneen muuhun vastaavaan. Saimme parkkipaikan aika läheltä ylös vievää hissiä mutta parkkipaikan yläpuolella oli pääskysten pesä. Pääskyset eivät olleen punaisen auton parkkeeraamisesta heidän ”reviirilleen” kovinkaan iloisia, vaan syöksähtelivät äkäisesti läheltä. Niinhän siinä sitten kävi, että tavaroiden huoneeseen saamisen jälkeen katsoin parhaaksi siirtää auton toiseen parkkiruutuun.

Huone

Huone sijaitsi tavallaan erillisessä siivessä vaikka sitä ei ulkopuolelta sellaiseksi näekään. Sijainti oli toisessa kerroksessa ja kerroksen keskellä oli eräänlainen talvipuutarha. Tuo puutarha tuntui olevan lähinnä tupakointipaikka. Kerrokseen pääsi joko ahdasta porraskäytävää pitkin tai sitten hissillä, jonka ovet menivät aivan liian nopeasti ja lujaa kiinni. Lapsien kanssa tämä kannattaa ottaa huomioon.

Huone oli väritykseltään vaalea ja ovea vastapäinen seinä oli miltei kokonaan ikkunaa. Toki ikkunan takana kohosi kirkon seinä, joka esti jonkin verran valon pääsyä huoneeseen. Oikealla puolella oli varsinaiset sängyt ja kaksi erillistä heteka – tyyppistä vuodetta oli pedattu näitä vastapäätä. Lattia oli sanomalehtikuvioinen kokolattiamatto.

Molemmissa ikkunoissa oli avattava lasiovi ja takana ranskalainen parveke. Perhehuoneeksi tuon parvekkeen oven sai liian helposti auki ja kaide niin matala, että väittäisin siinä jopa olevan jonkinlainen putoamisvaara.

Kylpyhuone oli melko tilava vaikka siellä oli kylpyamme. Amme oli hieman rikkoontunut, kylpyhuoneessa näytti olevan vähän hometta ja yksi lampuista ei palanut.

Nukuimme sentään ihan hyvin, väsyneitä kun olimme ja kirkon kellojen soiminenkin loppui onneksi yön ajaksi.

Aamiainen ja muut yleiset tilat

Aamiainen oli salissa lähellä meidän siipeemme vievää käytävää. Tarjonta oli monipuolista ja kaikki löysivätkin mieluista syötävää. Salin ja reception:in välissä oli joku baarin tapainen huone (joka ei muuten vierailumme aikana ollut auki tai ainakaan siinä ei näkynyt henkilökuntaa tai vieraita), jonka katosta roikkui kokonainen kinkku tai vastaava lihakimpale. Jännä ratkaisu kyllä.

Loppupäätelmä

Hotelli oli kyllä siisti mutta ehkäpä se kaipaisi jo vähän isompaa kunnostusremonttia. Jos pikkupuutteet ja rikkinäiset paikat ei haittaa, sijainti on Legolandin kannalta hyvä. Tämä hotelli saattoi toki vaikuttaa huonommalta senkin takia, että edellinen yö oli ollut hienossa Radisson hotellissa Köpenhaminassa.

Vejle sen sijaan jätti pikaisen reissun takia vielä kiinnostuksen palata uudelleen. Kenties jonakin päivänä palaammekin mutta näillä näkymin hotellivalinta tulee olemaan jokin muu.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.