Jyväskylässä vietetyn yön jälkeen, suuntasin keulan kohti pohjoista ja siellä odotti Nivala. Mieli alkoi vetää jo kotiin Posiolle mutta edessä oli vielä yöpyminen Hotelli Puustellissa

Kirpakka päivä

Vilpoinen odotus

Pakkasta oli rapiat parikymmentä astetta, kun saavuin Nivalaan. Hotelliin pääsee klo 14 jälkeen. Hämmästys oli ensin suuri, kun ovi olikin lukossa eikä valojakaan näkynyt missään. Muutama auto oli parkissa, joten jostainhan sisälle pitäisi päästä. Pääovelta löysinkin sitten pienen lapun, jossa kerrottiin, että pitää soitella vartijalle sisälle päästäkseen. Eipä siinä kauaa kestänyt, kun vartija saapui ja kirjasi minut taloon. Käyhän se näinkin tietysti. Huoneen avaimella pääsee kulkemaan myös sivuovesta, joten ei tarvitse eristettynä olla melkein tyhjässä hotellissa. Parkkipaikka on maksuton ja ilmainen on myös lämmityspaikka autolle. Tarpeeseen tuo tuli, kun nyt elettiin oikein kunnollista talviaikaa. Auto johdon päähän ja odottamaan seuraavaa päivää.

Huone

Melko tumma oli huone sävyltään. 80-luvun tunne tuli mutta sepä ei ole aina haitta. Huone oli silti melko valoisa ja mikä tärkeintä, huone oli siisti. Jyväskylään ja Tornioon verrattuna huone oli myös melko iso. Kaksi erillistä sänkyä, kahden hengen sohva sekä pieni pöytä kuului huoneen sisustukseen. Kylpyhuone oli siisti ja tilava.

Hotellin tarjonta

Hotellissa on 32 erikokoista huonetta, joista jokaiseen on mahdollista sijoittaa kolme henkeä. 16 huoneessa on myös sauna. Kokoustiloja on kolme 80, 30 ja 25 hengen tilat, joissa on normaali kokousvarustus ja kaksi videotykkiä. Hotelli Puustelli tarjoaa myös pitopalvelua joko omiin, tai hotellissa järjestettäviin tapahtumiin.

Nivalan yö

Hotelli sijaitsee Nivalan keskustan laitamalla kahden tien välissä. Etupuolella kulkee toritie ja takana valtatie 27 eli Haapajärventie. Ruokakauppa ja grilli ovat aivan lähellä hotellia. Päätin tutustua Nivalan Grillikioskiin, Lis-Mariin. Tarjonta oli melko monipuolinen ja päätin vaihteeksi ottaa valkosipulihampurilaisen. Kunhan nyt jotain kevyttä saisin sisuksiini ja sitten kupu täynnä unille.

Lis-Marin tarjontaa

Nivalan yö ei aivan rauhallinen vaan kun huone sijaitsi alimmassa kerroksessa ja kaupunkiin päin, niin autojen äänet kuuluivat melko hyvin läpi. Teinipoikien autoleikit ei asiaa juurikaan auttanut. Ei kaiketi maanantaina kaikilla ole niin stressi koulujen, töiden tai vastaavien puolesta. Aikaa kikkailla autoilla keskellä yötä. Eli sijainniltaan hotelli ei ehkä ole se kaikkein paras.

Aamu

Suhteellisen levottoman yön jälkeen oli vuorossa aamupala. Nyt oli tarjontaa todella hyvin eikä tarvinnut jonottaa. Hotellissa ei tainnut tuolla hetkellä olla ketään muita kuin minä, eikä muitakaan aamupala vierasta vielä näkynyt. En tiedä oliko tulossakaan mutta sainpa ainakin nyt olla rauhassa ja nauttia maittavan aamupalan. Isoa satsia en syönyt vaikka mieli teki. Täytyy ajatella crohnia ja sen mukanaan tuomia ”pikku” pulmia. Aamupala kuuluu huoneen hintaan.

Arvio

Hotelli Puustelli ei ollut huono kokemus levottomasta yöstä huolimatta. Huone oli viihtyisä ja aamupala tosi monipuolinen. Hintakaan ei aivan mahdoton ollut. 70 € yö sunnuntain ja maanantain väliselle yölle. Ilmainen netti nykyaikana on vain plussaa. Maksuton parkkipaikka lämmityspaikkoineen ansaitsee myös kiitoksen.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.