Scandinavian Tour – Esittely
20/02/2017
Miika Isotalo (23 articles)
57 comments
Share

Scandinavian Tour – Esittely

Pikakelauksella melkein kaikki Pohjoismaat

Scandinavian Tour tarkoittaisi ajatustasolla useamman viikon kiertelyä tai sitten kohteiden karsimista vain muutamiin. Entä jos haluaa autolla kiertää Ruotsin, Tanskan ja Norjan kautta Skandinavian ympäri eikä käytettävissä ole kuin vain reilu viikko? Se tarkoittaa pitkähköjä päivämatkoja ja pintapuolinen näkymä jokaiseen sekä nälkä nähdä seuraavilla kerroilla jokaisesta maasta enemmän.

Miten tässä aina käykin näin, että suunnittelu ja varaukset jää viime tippaan. Koko reitti hotelleineen ja laivalippuineen lyötiin kasaan vain muutamaa päivää ennen reissulle lähtemistä. Toisaalta se vaan todistaa sen, ettei matkoja todellakaan tarvitse varata puolta vuotta aikaisemmin. Ehkä ne tosin saisi hieman edullisemmin, jos olisi aikaisemmin liikkeellä. Toisaalta meidän piti aina varata perhehuone hotellista, joten se tuskin on koskaan super-edullinen.

Se oli yksi heinäkuinen lauantai-ilta kun kasasin reitin, varasin koko 8 päivän reissun hotellit (joka yölle eri) sekä laivaliput autopaikkoineen kahdelle välille. Matkaseurueena oli tällä kertaa oma nelihenkinen perhe ja autona toimi oma Mazda 6 STW. Tiistai-iltana piti olla Turun satamassa jonottamassa laivaan ja sitä ennen loppu perhe piti hakea lomailemasta Pohjanmaalta. Pikku juttu Scenic Road Hunterille.

Tiistai-iltana oltiin kuitenkin Turun satamassa jonottamassa laivaan ja kohteena Tukholma. Tässä esittelypostauksessa käyn nopeasti läpi reissun pääpiirteissään ja seuraavissa osissa sitten perehdyn paremmin yksittäisiin osuuksiin. Koko reittisuunnitelma näytti suunnilleen tältä:

Ensimmäisessä vaiheessa oli tarkoituksena vain ajaa Ruotsin läpi Tanskaan ja Köpenhaminaan, jossa odotti ensimmäinen hotelli. Köpenhaminassa oli seuraavana päivänä muutaman nähtävyyden katselu sekä siirtyminen Jyllannin puolelle Vejleen, jossa oli seuraava yöpyminen. Lapsien kanssa matkustaessa tulee matkaan ottaa mukaan niille tarkoitettuja kohteita ja seuraavana päivänä olikin vuorossa Legoland, minkä kiertämisen jälkeen ajoimme vielä Tanskan pohjoisosaan Fredrikshavniin. Siellä vietimme taas yön, jotta olisimme ajoissa Norjaan vievässä laivassa.

Laivamatka Tanskasta Norjan Osloon vei koko päivän, joten seuraava yöpyminen oli Oslon keskustassa. Seuraavana päivänä olikin vuorossa aika pitkä ajoväli, sillä ajoimme ensin Norjaa pohjoiseen ja taituimme sitten Ruotsin puolelle. Seuraava yöpyminen oli vasta Östersundissa, mikä on suunnilleen Vaasan korkeudella.

Scandinavian Tour:in toiseksi viimeisenä päivänä oli jälleen pitkä ajomatka ja voisin sanoa sitä myös melko puuduttavaksi. Keski-Ruotsi on niin paljon samannäköinen kuin Suomikin, tosin Ruotsissa lappi alkaa aikaisemmin. Viimeinen hotelliyö oli kuitenkin Luulajassa, josta ei sitten olisi enää pitkästi Suomen puolelle. Lopulta viimeisenä varsinaisena reissupäivänä oli tarkoitus ajaa Haaparannan kautta Suomen puolelle ja takaisin Pohjanmaalle, jossa lepäsimme sitten muutaman päivän ennen lopullista siirtymistä kotiin Turun seudulle.

Meidän lapset ovat vauvasta asti tottuneet matkustamaan autossa, joten heille ei tule huono olo eikä reilun 500 kilometrin päivämatkat ole heille mahdottomuus. Siitä huolimatta olisin päivämatkoja lyhentänyt ainakin puoleen, jos siihen olisi ollut mahdollisuus. Tai vaihtoehtoisesti olisi voinut pitää välipäiviä. Scandinavian Tour -reissulle tuli Turku – Turku välille matkaa 3844 km mutta kun siihen lisätään vielä siirtyminen Pohjanmaalta ennen reissua, niin matkaa kertyi 4365 kilometriä parissa viikossa. Melkoinen määrä mutta toisaalta siinä tuli sitten nähtyä monenlaista maisemaa ja paikkaa. Koska yhdessä paikassa ei voinut kauaa pysyä, jäi tutustuminen aika pintapuoliseksi. Se antaa sitten mahdollisuuden käydä joskus tutkimassa niitä paikkoja uudelleen. Oikeastaan ainoa juttu, mikä aikataulun takia piti lopulta jättää pois, on Jyllannin hiekkadyynit.

Se pitää käydä katsomassa sitten seuraavalla kerralla.

Miika Isotalo

Miika Isotalo

Comments

 1. Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
  aika kunnianhimoiset päiväetapit teillä on kyllä ollut, mutta mikäs siinä, jos se automatkailu on yhtä tärkeässä roolissa kuin itse kohteisiin tutustuminen!
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:19
   Automatkailussa on se hyvä, että pystyy pysähtelemään myös sellaisissa paikoissa, joihin ei muuten ehkä eksyisi. Tällä reissulla ne pitkät etapit olivat lähinnä Ruotsissa.
 2. Miraorvokki/Pöndekengissä
  Miraorvokki/Pöndekengissä helmikuu 26, 11:01
  Huh mitä ajomääriä per päivä! Mä olisin ihan kirppuuntuneena vaikka autoilusta pidänkin :--D Aika kunnioitettava reissumäärä, tämmöinen toki olisi todella siisti toteuttaa! Tuskin muuten koskaan tulisi Ruotsia nähtyä noin paljoa.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:22
   Varaa riittävästi aikaa niin kyllä sen voi toteuttaa.
 3. Sannahof // Unelmamaja
  Sannahof // Unelmamaja helmikuu 26, 11:13
  Huh, melkoista trippaamista! Itsekin ihan muksusta saakka tottunut autoreissailuun ja niitä matkoja onkin kertynyt ihan ylivoimaisesti eniten matkustushistoriaani. Silti aika hurjia välimatkoja! Tai siis, kuten mainitsitkin, jää tuollaisilla ajoetapeilla tutustuminen hyvin pintapuolikseksi. Onpahan syy palata myöhemmin :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:23
   Nimenomaan, nyt pintapuolinen raapaisu ja sitten tietää mihin haluaa tutustua paremmin
 4. Pirkko / Meriharakka
  Pirkko / Meriharakka helmikuu 26, 17:24
  Joskus lähdettiin Nordkappiin melko extempore (alle viikon varoajalla). Saatiin kuitenkin haluamme autojunapaikat Kolariin ja Rovaniemeltä, ettei tarvinnut koko matkaa ajaa. Ja ajomatka Nordkappiinkin pätkittiin sopiviin päivämatkoihin ja saatiin hotellit tai leirintäaluemökkivaraukset, jonkinlaiset edes, jokaiseen kohtaan. Mutta etenkin suosittuun aikaan (heinäkuu) ja suositulla reitillä, majoituksissa ei paljon vaihtoehtoja enää ollut.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:25
   Niinkuin ehkä muistat niin tuohon suuntaan meillä oli vielä älyttömämmät ajoajat :) Ehkä mä vielä joskus opin varaamaan enemmän aikaa.
 5. sari / matkalla lahelle tai kauas
  Melkoinen kieppi viikon aikana. Jos lähtisin vastaavalle varaisin ainakin kaksi viikkoa aikaa.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:26
   Jos pystyy varaamaan sen verran niin ilman muuta.
 6. Anna K. - Kaukaa haettua
  Anna K. - Kaukaa haettua helmikuu 26, 23:44
  Apuaaaa! En ikinä lähtisi tällaiselle matkalle, noin pitkiä ajomatkoja eikä edes välipäiviä, jestas! Hyvin on lapset koulutettu jos tuon kestivät. :-D Varmasti siinä paljon näki maisemia, mutta mahtoiko olla rentouttava reissu?
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:28
   Mulla se väsymys iskee aina vasta reissun jälkeen. Mä rentoudun kyllä autossakin, jos maisemat on kohdillaan. Alkuperäinen suunnitelma oli pitää välipäivä Tanskassa mutta se jäi pois lopullisissa varauksissa.
 7. Outi / Maa Quzuu
  Outi / Maa Quzuu helmikuu 26, 23:59
  Uh, tuli takapuoli kipeäksi pelkistä kilometrien ajattelusta. Muutama välipäivä olisi tuollaiselle matkalle ainakin itselleni täysin pakollinen
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:29
   Tanskassa olisi voinut viipyä pidempäänkin ja Oslossa myös.
 8. Johanna @ Out of Office
  Johanna @ Out of Office helmikuu 27, 00:30
  Huh mitä päivämatkoja! Taannoin Etelä-Afrikassa vedettiin tuollaisia kilometrimääriä, ja ne olivat kyllä ehdottomasti liikaa. Omista road tripeista meinaa tulla liiankin hidasta matkailua, kun jatkuvasti olen pitämässä kuvauspysähdyksiä. Mutta mikään ei niin ketuta kuin ottamatta jäänyt kuva jostain tosi hienosta maisemasta auringonlaskussa. Sen paikan ohi voi ajaa uudelleen, mutta hyvä "valaistus" voi olla lähes ainutkertainen.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:34
   Noi kuvaustauot on sellaisia, mitä ei kyllä koskaan voi olla liikaa. Kilometrejä tulee paljon kun reissaa aamusta iltaan. Kyllähän siinä taukoja pidetään mutta sitten taas jatketaan.
 9. Venla / Breezes from my Atlas
  Venla / Breezes from my Atlas helmikuu 27, 08:52
  On kyllä melkoinen reissu ollut lyhyessä ajassa! Reitti näyttää kyllä hyvältä, tuollaisen voisi itsekin joskus toteuttaa, mutta mielellään pidemmässä ajassa. :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:42
   Eipä tuolla juuri Legolandia lukuunottamatta muita suomalaisia näkynyt. Vaikka oli heinäkuu.
 10. Rosita
  Rosita helmikuu 27, 16:55
  Voi Veijo että teillä on hyvät lapset kun pystyvät moiseen kierrokseen! Meillä ei edes iPadin avulla onnistuis :D
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:46
   Isompi lapsista ootti aina hotellin wifiä, että sai kännykän nettiin. Pienemmällä oli pieniä kirjoja mut molemmat tykkää katella maisemia
 11. Mirka/ Reason for Season
  Mirka/ Reason for Season helmikuu 27, 17:13
  Mekin ajoimme paljon autolla, kun olin lapsi - mutta vain kotimaassa. Omasta kokemuksesta tiedän, että autoiluun kyllä helposti tottuu. Silti aika hurjaa tahtia vedetty reissu. Reitti kuulostaa hyvältä. Jos joku lähtisi kuskaamaan tällaista ajokortitonta, niin lähtisin kyllä mielelläni tuollaiselle matkalle. Ei ole tullut Ruotsia nähtyä oikeastaan Tukholmaa pidemmälle.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:51
   En itse asiassa ollut ennen tuota suunnittelua hoksannutkaan, että Tanskasta pääsisi laivalla suoraan Osloon. Se mahdollisti tuollaisen lenkin. Ruotsi on aika samanlainen kuin Suomikin mutta molemmat ihan nättejä. Kannattaa tosiaan yrittää päästä myös Tukholmasta eteenpäin
 12. Anna | TÄMÄ MATKA
  Anna | TÄMÄ MATKA helmikuu 27, 17:28
  "Keski-Ruotsi on niin paljon samannäköinen kuin Suomikin, tosin Ruotsissa lappi alkaa aikaisemmin". - Niin totta. Erittäin tylsää ajettavaa...
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:53
   Se motari Tulholmasta Malmö:hön oli tylsää. Ei Ruotsi muuten tylsä ollut, ainoastaan saman tapaista kuin Suomessa. Tai no, Norjan rajalla oli isommat tunturit
 13. Tiia/ReiseReise
  Tiia/ReiseReise helmikuu 27, 19:02
  Mahtavalta näyttää tuo kartta, varmasti pidemmällä ajalla olisi saanut enemmän irti, mutta aina ei ole mahdollista. Hyvä, että lapset ovat tottuneet pitkiin välimatkoihin. Hyvin muuten kirjoitettu juttu, mutta heti ei ollut selvää mistä Scandinavian tour alkoi. :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 27, 21:57
   Haha, ei se mullekaan ihan selvää ollut. Ensin piti ajaa Turusta Helsinkiin (testiauton palautus), sieltä junalla Pohjanmaalle ja seuraavana päivänä ajaen (omalla autolla) takaisin Turun seudulle. Sitä seuraavana iltana sitten laivaan. Mulle tuli siis kilometrejä pohjalle ihan kivasti. Ajattelin kuitenkin, että se Tour alkoi varsinaisesti Turun satamasta.
 14. Janni / Lentopelko
  Janni / Lentopelko helmikuu 28, 10:07
  Tällasen reissun toteuttamista ollaan kavereiden kanssa mietitty. :) Enemmän tosin ehkä haluaisin ajaa tuolla Norjan puolella, käydä siellä Lapissa. Myös enemmän aikaa olisi varattava, te ootte istunu ihan huimat määrät autossa!
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 28, 10:39
   Jos tekisin uudelleen niin ajaisin Norjaa pitkin ylemmäs. Ehkä tässä painoi hintataso enemmän vaikkei Ruotsin ja Norjan välillä mielestäni nyt niin kauhea ero ollut.
 15. Kohteena maailma / Rami
  Kohteena maailma / Rami helmikuu 28, 22:54
  Mielenkiintoinen reissu on ollut ja ajamista on riittänyt. No eihän tuo tietenkään autoilusta tykkäävälle mikään paha rasti ole, mutta kuten sanoit, niin tuo Keski-Ruotsin pätkä on tylsää ajelua. Ensi kerralla sitten Tanskan dyynit mukaan, on muuten ainoa paikka missä olen laskenut pulkalla hiekalla :-)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 28, 23:06
   Toi pulkkailu voisikin olla kivaa...tai rattimiehellä pitäis olla rattikelkka :)
 16. Johanna Hulda / Vida de Estrada
  Johanna Hulda / Vida de Estrada helmikuu 28, 23:51
  Tämäntyyppinen reissu oilisi hauska toteuttaa etenkin joka maan Lapissa, mutta kiertäisin pienemmän lenkin tai vastaavasti varaisin enemmän aikaa, ettei joka päivä joutuisi ajamaan noin paljoa. Ne maisemakuvat taisi vaan unohtua postauksesta! ;)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author helmikuu 28, 23:53
   Tämä postaus oli vasta aloitus, seuraavissa postauksissa käyn sitten tarkemmin läpi niitä paikkoja ja silloin on luvassa kuviakin
 17. Kati / Lähinnä Kauempana
  Kati / Lähinnä Kauempana maaliskuu 01, 00:21
  Oh dear lord! Miten ihmeessä sun lapset kestää tuon istumisen?! Mun levottomat ipanat repis pelihousut. Olen jo nyt hermona, miten selviydytään pääsiäisenä melkein 500 km päähän ja takaisin. Mutta siis ihana reitti ja turnee, olis tosi kiva vetää tuollainen vähän pienemmissä osissa. :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 01, 00:25
   Saa kyllä olla iloinen, että lapset jaksaa automatkustelua. Mitä nyt talvilomalla pienempi kysyi 200 metrin jälkeen et koska ollaan perillä :) Kokonaismatka oli kuitenkin yli 500 km.
 18. Paula - Viinilaakson viemää
  Paula - Viinilaakson viemää maaliskuu 01, 06:58
  Näyttää tutuhkolta reitiltä paperilla. Jotain tällaista ollaan joskus suunniteltu ja serkku sen sitten toteutti ilman meitä. Itsekin olen pohjanmaalta ja serkku Kemistä, niin reitti meni niin melkein nappiin! :) Ehkä joskus vielä toteutaan tämä, mutta mielellään vähän pidemmän loman kanssa että voi tutustua paremmin paikkoihin. Mutta nyt kun elellään täällä Kaliforniassa, jossa välimatkat on pitkiä niin autoiluun on väkisinkin totuttu, niin aikuiset ja lapset.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 01, 08:04
   Siellähän niitä hienoja reittejä olisikin. Se ykköstie tietysti mutta olen lukenut melko hiljaisista mutkateistä, jotka on myös lähellä. Ehkö mää joskus vielä pääsen testaamaan niitäkin polkuja
 19. Hanneli /duunireissaaja
  Hanneli /duunireissaaja maaliskuu 01, 07:36
  Mä olen pohdiskellut Itämeren ympäriajoa, tosin ilman Venäjää. Meillä tytär jaksaa istua autossa, mutta pisimmät etapit on yleensä ajeltu niin, ettei seuraavana päivänä tarvi liikkua autolla.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 01, 08:06
   Tuota samaa olen minäkin suunnitellut (myöskin ilman Venäjää). Se pitäisi ajaa rantoja myöden mutta toisaalta sillä tavalla voi jäädä joku tosi upea paikka näkemätttä.
 20. Emma / Mutkia Matkassa
  Emma / Mutkia Matkassa maaliskuu 01, 10:41
  Hieno reitti, tosin niinkuin muutkin ovat kommentoineet niin vaatii kyllä erityistä rakkautta nimenomaan automatkailuun, että sen pystyy viikossa toteuttamaan :D
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 01, 12:18
   Sepä se. Mut mielellään tohon varais sen toisenkin viikon.
 21. Heidi/Himomatkaajan Turinoita
  Heidi/Himomatkaajan Turinoita maaliskuu 02, 20:12
  Johan teillä oli reissu, oikein kylmät värinät menee selkäpiissä, vaikka olenkin pitkiin ajomatkoihin tottunut. Vastapuolena, Taisitte sitten nähdäkin isosti Skandinaviaa! :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 02, 21:46
   Joo nähtiin kyllä. Tietääpähän ainakin seuraavalla kierroksella, missä kannattaa viettää enemmän aikaa ja mihin taas kannattaa löytää joku muu reitti.
 22. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä maaliskuu 03, 14:31
  Huh mitä autoilua! Mutta tuollahan näkee kyllä vaikka mitä :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 03, 14:36
   Paljon näkee mutta tällaisella pyrähdyksellä jokaisesta aika vähän. Pitää ens kerralla laittaa aikaa lisää.
 23. Terhi / Muru Mou
  Terhi / Muru Mou maaliskuu 03, 20:05
  Huh huh, aikamoinen reissu! Tykkään kyllä autolla matkaamisesta, mutta minua alkaa nopeasti väsyttämään jos en ole itse kuskina. Sikeitä vetäessä jää maisemat näkemättä....
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 03, 21:09
   Seuraavalla kerralla täytynee ottaa sulta viimeisimmät vinkit Tanskaan :) Mulla tahtoo olla semmonen ongelma, etten saa autossa nukuttua edes silloin kun en aja. Tai ehkä se ei ole ongelma vaan pelkästään positiivista.
 24. Asko Leppilampi
  Asko Leppilampi maaliskuu 03, 22:56
  Taidat tykätä autoilusta :-) Aika hurja veto lasten kanssa. No, ensi kerralla varmaan satsaat paukut Norjaan ja Jäämeren rannalle?
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 03, 23:32
   Tanska oli myös hyvä ja nälkä jäi vielä sen parempaan tutkimiseen. Ruotsista pitää löytää paremmat tiet.
 25. Pia / Lyhyenä hetkenä
  Pia / Lyhyenä hetkenä maaliskuu 03, 22:57
  Autottomana reissu tuntuu hurjalta, mutta toisaalta, on sitä istuttu moottoripyöränkin kyydissä melkein samanmoisia matkoja ja siinä se takapuoli vasta puutuukin!
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 03, 23:34
   Varmasti puutuu, mulla ei ole pyöräkorttia mutta ajelin yhden vuorokauden CanAm Spyderilla ja kyllä siinäkin meinas tottumaton takapuoli olla kovilla.
 26. Lotta | Watia.fi
  Lotta | Watia.fi maaliskuu 04, 08:09
  Olispa kiva vetästä joskus tuollainen rinkula. Mun äiti ajoi just toissakesänä pohjoisen kautta Kööpenhaminaan ja samaa reittiä takaisin, kun ei oikein pidä laivamatkoista. Vaikutti kivalta reissulta. Taisi parin viikon keikka olla se ja varmaan itsekin yrittäisi jonkun sellaisen ajan varata, että ehtii ihan kunnolla ihmetellä.
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 04, 09:07
   Oho, no kyllä tollaselle reissullekin kilometrejä tulee. Aikaa kannattaa tosiaan varata niin paljon kun pystyy. Kustannukset toki lisääntyy samalla kun yöpymisiä tulee lisää.
 27. Teija / Lähdetään Taas
  Teija / Lähdetään Taas maaliskuu 04, 10:12
  Aika paljon ajamista! Pienen lapsen kanssa tuollaiset kilometrit ei onnistuisi, mutta muuten pidän kyllä autoilusta. Onneksi myös lyhyellä varoitusajalla pystyy tekemään päätöksiä ja varauksia - jäisi moni matka muuten tekemättä :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 04, 15:03
   Onneksi pystyy joo. Toki ne halvimmat majoitusmahdollisuudet on yleensä jo menneet mutta en yleensä ihan halvimpiin mene muutenkaan.
 28. Merja / Merjan matkassa
  Merja / Merjan matkassa maaliskuu 04, 16:11
  Aikamoinen viikon reissu! Tunnistan tästä itseäni, koska tulee ahdettua lyhyeen aikaan paljon tekemistä (tässä tapauksessa kilometrejä). Usein se väsy iskee matkan jälkeen. Reissussa jaksaa jotenkin tsempata :)
  • Miika Isotalo
   Miika Isotalo Author maaliskuu 04, 17:54
   Joo ehkä se innostus ja kiinnostus kaikkeen siihen uuteen vaan pitää väsymyksen poissa. Hyvänä esimerkkinä jäämeri-reissu, jonka jälkeen tipahdin sänkyyn suunnilleen taju kankaalla :)
 29. […] ajaminen on niitä kaikkein tylsimpiä pätkiä, mitä autolomallaan voi tehdä. Mekin ajoimme Scandinavian Tourilla Ruotsin läpi eli Tukholmasta Tanskaan. Vaihtoehtoja tähän on muutamia ja tässä postauksessa […]

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *