Onko Suomen rannikkotiet näkemisen arvoisia?

Minulla on ollut jo jonkin aikaa ollut haaveena ajella Suomen koko rannikkoviivan tiet. Tarkemmin sanottuna se olisi matka Vironlahdelta Tornioon. Jos siihen riittäisi vaan nuo isot rannikkotiet, tämä olisi jo aiemmilla road tripeillä osittain ajettu mutta ei päättämilläni reunaehdoilla. Haluan ajaa ne niin läheltä rantaviivaa kuin mahdollista kuitenkaan menemättä ns. umpikujiin, josta pitää ajaa samaa tietä takaisin. Tällä tavalla päästään pienille teille ja niitä maisemateitäkin luulisi löytyvän. Tällainen rupeama pitää tehdä osissa, joten aloitimme meille helpoimmasta eli ajoimme Turusta Raumalle.


Äkkiseltään Turku-Rauma – reitistä tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa, ainakin jos rantatietä ajatellaan. Yksinkertaisin ja yleisin tapa on ajaa kasitietä noin 100 kilometriä, niin ollaankin jo perillä. Jos haluaa hieman vaihtelua, voi kiertää Uudenkaupungin kautta.

Nämä vaihtoehdothan eivät meille Scenic Road Hunters:issa riitä vaan suunnittelimme aivan oman reitin, joka pääpiirteissään on tämän näköinen:

 

Kuvasta näkyy arvio ajoajasta mutta se ei meidän tapauksessa pitänyt lähellekään paikkansa, sillä kerrankin lähdettiin matkaan sillä mentaliteetilla, että nyt keskitytään myös maisemien kuvaamiseen. Autona meillä oli tällä kertaa testissä ollut Ford Ranger WildTrak. Jos tuo auto kiinnostaa enemmän niin siitä voi lukaista arvostelua vaikka Pikamulkaus blogin artikkelista.

Reissumme alkoi tällä kertaa Korppoolaismäen päältä, jonne hieman kikkailemalla pääsee myös autolla (ainakin tuolla autolla mikä meillä nyt oli). Sieltä on erittäin hieno näköala Turkuun ja etenkin satama-alueelle. Tuosta näkee suoraan Suomen Joutsenen ja Bore – laivan sekä vanhoja Värtsilän telakan nostureita. Turun linna ja satamaterminaalit näkyvät myös hienosti.

Olimme tuolla kukkulalla yhtenä pitkäperjantaina aivan törkeän aikaisin aamulla ja kuvasimme pienen esittelypätkän ennen reissuun lähtöä.

Nyt kun mielenkiinto on saatu herätettyä niin seuraavassa artikkelissa (ja varsinaisessa videossa) kerron sitten itse reissusta. Sen verran voin paljastaa, että kyllä sieltä jokunen ihan hyvä maisematiekin tuli bongattua.

3 KOMMENTIT

  1. Olen ajanut Uuteenkaupunkiin tuota reittiä ja on kyllä kaunis! En Turkuun asti, joten kiinnostava lukea postaus, toivottavasti laitat maisemakuvia siihen. Todella kaunis on ruo rannikko Raumalta ylöspäinkin! Tee ihmeessä postaus siitäkin kun vain lähdet siihen suuntaan, sen reitin varrella on todella todella kauniita pikku kyliä ja kaupunkeja, kuten Kristiinankaupunki, Närpiö ja Kaskinen, ja vaikka nämä eivät tulisikaan matkan varrelle, noissa kannattaa poiketa, koska nuo ovat ainakin minun mielestäni Suomen kauneimpia kaupunkeja! (Närpiössä näkemisen arvoista ovat kirkkoaitat, joita on kymmeniä ja todella ovat näky!)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.