TOP 5 vaihtoehto tekemistä Turun seudulla
22/01/2017
Miika Isotalo (23 articles)
48 comments
Share

TOP 5 vaihtoehto tekemistä Turun seudulla

Mehut pois ja kokemuksia tilalle Turun seudulla

Turku on hieno paikka varsinkin kesäisin. Olen asunut Turun seudulla suurimman osan elämästäni ja siirtynyt vasta vajaa neljä vuotta sitten muualle (naapurikuntaan). Turusta on moni bloggaaja jo kertonut ja ne ovat niin hienoja postauksia, että pääasiallisiin turistipaikkoihin en nyt puutu ollenkaan. Yksi kattava postaus oli viime kesältä Kohteena Maailma -blogin Ramilta, kun hän kertoi TOP 10 tekemistä Turussa. Minä kerron teille nyt vaihtoehtoisista tekemisistä, jos nuo on jo nähty tai sitten kaipaa toisenlaista actionia. Nämä kohteet voi kiertää vaikka peräkkäin eikä ajamistakaan ole unohdettu blogin aiheesta johtuen.

Jos ajattelit kiertää kaikki alla mainitut kohteet saman päivän aikana, tulet olemaan aika väsynyt. Kierrokseen kuuluu paljon kävelyä (myös portaita tai muuten epätasaista maastoa) sekä aktiviteetteja, jotka ottaa käsiin. Hotelli kannattanee ottaa ydinkeskustasta, jolloin voi viimeisen paikan jälkeen kaatua suoraan vällyjen väliin. Kohteet ovat sen verran kaukana toisistaan, eikä mitenkään järkevästi julkisten varrella, että auto on välttämätön.

 

1. VANHALINNA

Vanhalinna sijaitsee Liedossa ja on vanhan hämeen härkätien varrella (”tuu tuu tupakkarulla…”). Turun keskustasta lähdetään ajamaan kymppitietä kohti Hämeenlinnaa ja kohta ohikulkutien alittamisen jälkeen käännytään vasemmalle. Risteyksessä on härkälogollinen kyltti merkitsemässä härkätien suuntaa. Hetken aikaa ajetaan mutkaista hiekkatietä, jonka jälkeen ilmestyy aukea ja sen päässä kukkula. Kukkulan alapuolella on museo ja parkkipaikka. Vanhan linnan kukkulalle voi nykyään jo kävellä portaita pitkin mutta niitäkin riittää ihan kuntoiluksi asti. Veden korkeuksia eri vuosina on merkittynä portaiden vierustaan.

Kukkulan päältä on löydetty esineitä aina rautakaudelta asti ja vieläkin siellä on jotain kiviä ja rautaisia kiinnikkeitä kalliossa ajalta, jolloin Turun linnaa ei ollut vielä olemassa. Vanhalinnan kukkulan päältä on hienot maisemat joka suuntaan ja Aurajoki lipuu vieressä. Vanhalinna ja sen rakennukset ovat nykyään Turun Yliopiston omistuksessa.

Alla olevalla testivideolla voi nähdä Vanhalinnan maisemia.

 

2. NAUTELAN KOSKI

Nautelan koski sijaitsee myös Liedossa ja on Vanhalinnan tapaan Aurajoen varrella. Tai siis itse koskihan on osa Aurajokea ja siihen liittyvä museo ja luontopolku sen vieressä. Museossa en ole valitettavasti koskaan päässyt käymään sillä se on aina siihen aikaan kiinni, kun satun käymään tuolla. Eli lähinnä auringonlaskun aikaan tai sitten muuten niin myöhään, että se on jo ehtinyt sulkeutumaan.

Jos lähdit Vanhalinnalta, aja tuo härkätien hiekkapätkä loppuun niin pääset takaisin kymppitielle. Aja Lietoon ja käänny vasemmalle kohti kirkkoa. Aja kirkon ohi ja Vintalan kyltin kohdalla oikealle (voi myös ajaa suoraan mutta maisemallisesti tuo Vintalan kautta menevä tie on hienompi). Aja suoraan niin kauan, että tulet stoppi-risteykseen. Siitä vasemmalle ja vähän matkan päästä uudelleen vasemmalle hiekkatielle.

Paikkana Nautelan koski on mukavan rauhallinen. Koskea voi seurata sen päälle rakennetulta puusillalta tai kävelemällä luontopolkua pitkin alajuoksulle päin. Polun varrella on kylttejä kasveista tai linnustosta, joita esiintyy tuolla alueella. Minä yleensä keskityn nauttimaan kävelystä ja luonnon rauhasta.

Tässä alla olevalla testivideolla pyöritään Turun seudulla Nautelan koskella.

 

3. KARTING – MÄKIAUTOILU -COMBO

Tähän asti on nautiskeltu maisemista ja luonnon rauhasta. Nyt on aika siirtyä vaudikkaampaan tekemiseen. Nautelan koskelta lähdetään Vanhaa Tampereentietä Turkuun päin aina Orikedolle asti. Sieltä löytyy Kart in Club Turku. Mikroautoilu on helppoa, koska autoissa ei ole vaihteita eikä muutenkaan ylimääräisiä hallintalaitteita. Kaasu, jarru, ratti ja muuta ei sitten tarvitakaan kun radalla pääsee rohkeutensa ja taitojensa rajoissa painelemaan.

Kart in Club Turussa on sekä sisärata että ulkorata. Jos sää on suosiollinen, kannattaa ehdottomasti valita ulkorata. Siinä on sopivasti mutkia molempiin suuntiin ja pito on mielestäni parempi kuin sisäradalla.

Kaikkein mukavinta tämä on pienehkön porukan kanssa, jolloin saa aikaan kunnon kisan. Valittavana on joko 10-min ajelu tai sitten setti, johon kuuluu harjoittelu, aika-ajo ja kisafinaali. Tämän isomman setin kesto on puoli tuntia.

Tämä kolmas kohta oli combo, johon kuuluu myös mäkiautoilua. Olen itse todennut tämän hyväksi, että kartingin jälkeen mennään ajamaan vielä mäkiautoilla. Varsinkin porukassa eri henkilöt saattavat pärjätä mäkiautoilussa paremmin, jolloin kaikille jää hyvä mieli. Paikkana on Hirvensalon laskettelukeskuksessa sijaitseva MCC Turku.

 

4. KIIPEILYPALATSI

On aika siirtyä takaisin Turun keskustan alueelle tai pikemminkin Turun Yliopiston mäelle. Siellä on vanha vesitorni, jossa nyt on tilat Turun kiipeilypalatsille. Jos kädet eivät ole vielä loppu noiden autoilusessioiden jälkeen, täällä ne menevät viimeistään. Kyseessä on siis seinäkiipeilypaikka, jossa voi turvallisesti kokeilla eri tasoisilla radoilla omaa kiipeilytaitoansa. Paikasta saa turvavaljaat ja kiipeilyyn sopivat kengät. Kiipeilyä tehdään pareittain ja niiden olisi hyvä olla suunnilleen saman painoisia. Toinen on alhaalla turvaköyden toisessa päässä ja toinen sitten näyttää taitonsa seinällä. Reitti vie lattiatasosta vesitornin kattoon asti.

Alhaalle jäävän henkilön tehtävänä on toimia vastapainona. Eli jos toisella ote lipsahtaa ja putoaa, hän jää riippumaan köyden varaan. Sen jälkeen alhaalla oleva henkilö laskee lukitusmekanismia löysentämällä kiipeilijän hitaasti alas.

 

5. HOHTOGOLF WEST COAST

Vauhdikkaan päivän voi iltasella viimeistellä Kauppatorin laidalla, Ortodoksisen kirkon vieressä olevassa Hohtogolf West Coast:issa.

Kyseessä on minigolfia, jota pelataan pimeässä ja kaikki tärkeät paikat hohtaa. Paikassa on ravintolapalvelut, joten pelin ohessa voi nautiskella vaikka oluesta. Ihan mukava tapa viettää iltaa siis.

 

Tässä nämä ehdotukset, joita olen vuosien varrella kokeillut ja mitkä poikkeavat hieman niistä, mitä yleensä Turun seudulla postauksissa suositellaan. Toivottavasti näistäkin löytyi ainakin joku mielenkiintoinen mutta kyllä ne tarvittaessa ehtii päivän aikana kiertämään kaikki. Jopa niin, että jokaisesta ehtii rauhassa nautiskelemaan.

EDIT 23.1.2017: Yleisön pyynnöstä laitan tähän linkin reittikarttaan. Reitti lähtee Tuomiokirkolta ja päättyy Hohtogolfin eteen kauppatorille.

Reittikartta

 

 

Onko sinulla mielessä vielä joku mielenkiintoinen juttu Turun seudulta, joka ei yleensä pääse Turusta kertoviin postauksiin? Kerro ihmeessä kommenteissa.

Miika Isotalo

Miika Isotalo

Comments

 1. Pirkko / Meriharakka
  Pirkko / Meriharakka tammikuu 22, 22:50
  No nyt tuli eksoottisia kohteita Turusta - tai miten sitä voisi todeta, että Turusta on moneksi. Itsekin olen kyseisessä kaupungissa parikymmentä vuotta asustellut, aikoinaan, mutta enpä ole tainnut yhdessäkään noissa käydä!
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 00:30
   Ainakin toi Vanhalinna ja Nautelan koski sopii ihan kaikille. Kauniina kesäpäivänä jopa hyviä picnic paikkoja.
 2. Kohteena maailma / Rami
  Kohteena maailma / Rami tammikuu 23, 09:39
  Tämä on oikein hyvä lisä tohon mun postaukseen, kiitos siis linkityksestä ja lisään tämän omaan juttuuni myös! Yhteistyössä on voimaa :-) Tuo Vanhalinna ja Nautelankoski on sellaisia, että ne lisään ilman muuta omaan ohjelmaani lähitulevaisuudessa. Tuo karting&mäkiauto -combo olisi kyllä sellainen "äijäporukan" unelma-alku saunaillalle... P.S. Sellainen kehitysehdotus tulee mieleen, että kartta olisi kiva. Nimittäin olen aika varma, että suurin osa "ei Turun seudulla asuvista" on täysin epätietoisuudessa missä päin tässä postauksessa liikuttiin. Itselle alue on suhteellisen tuttu, mutta tässä joutui silti itsekin Google Mapsiin turvautumaan. Kartan ei tarvitisi olla täydellinen reitteineen, mutta ainakin voisi tempaista kohteet kartalle ja näkyisi reitin pituuskin samalla.
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 12:04
   Kiitos linkityksestä. Toi autoilucombo on kyllä saunaillalle varsin mainio aloitus ja miksei siihen voisi vielä lisätä tuon viimeisenkin kohteen. Kartta olisi tosiaan voinut vähän selkiyttää reittiä. Pitääkin väsätä sellainen siihen heti ehtiessäni.
 3. […] Vaihtoehtoista tekemistä Turun ympäristöön by Scenic Road Hunters […]
 4. Maria
  Maria tammikuu 23, 13:00
  Upeita dronevideoita! :) Kaivattaisiin vielä ruokapaikkoja Turuust!
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 13:10
   Kiitoksia :) Sulla kävi nyt tuuri, sillä Kohteena Maailma -blogin Ramilta tuli juuri postaus Turun ruokapaikoista. http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/turun-parhaat-ravintolat/
 5. Stacy
  Stacy tammikuu 23, 18:09
  Liedon vanhalinna on koettu ja se onkin hyvä paikka, tietysti sään salliessa. Herää kysymys, onko Kakola Turun pääasiallista turakaistarjontaa vaiko vaihtoehtoista tekemistä. Tällä hetkellä se ei taida enää olla kumpaakaan. Vanhalinnan lähellä on myös Kuninkaanlähde. Minusta se näytti lähinnä kuravedeltä tai no, kuten Amazoniassa opin, "vesi ei ole likaista, se on sedimentoitunutta", lause, mikä on vielä kryptisempi enkuksi. Turkkuses tykkään myös käydä makoilemassa kirjakahvilassa. Ai niin, jysäytän kovan kortin pöytään: tunge itsesi Luolavuoren luolaan!
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 19:05
   Kuninkaanlähdettä "käytettiin" tuossa härkätievideossa. En kyllä itsekään joisi siitä enkä tiedä maistuisiko enää hevosillekaan. Kirjakahvilassa en tietääkseni ole käynyt ja cosmic comic cafe:ssakin vain kerran. Luolavuoren alueella olen pyörinyt joskus paljonkin mutta sitä luolaa en muista. Pääskyvuoren puolella olisi myös kivoja luolia mutta osa niistä on tainnut jäädä jo asuntoalueen jalkoihin. Tuosta alueelta voisi kertoa vielä yhden paikan; Kuralan Kylämäki. Se on tavallaan maaseutumuseo, jossa edelleen laitetaan heinät seipäälle ja kesäisin seppä tekee pajassaan työkaluja. Siellä on myös tunnelmallinen kahvila, jossa voi käydä vaikkei muu tarjonta kiinnostaisikaan.
 6. Kaisa / Mutkia Matkassa
  Kaisa / Mutkia Matkassa tammikuu 23, 18:26
  Kiitos vinkeistä! Pitääkin jakaa tutulle joka on muualta muuttanut Turkuun, jos ei vielä ole nämä paikat tuttuja :)
 7. Ne Tammelat
  Ne Tammelat tammikuu 23, 19:17
  Ulkoilma-carting kuulostaa hienolta! Mahtaako sinne päästä ihan yksinään tai tuntemattomien kanssa ajelemaan? Täältä kauempaa voi olla hankala järjestää kymmentä kaveria mukaan. Hyvät ohjeet luontokohteisiin, mutta kartta olisi tosiaan kiva lisäapu. Vaikka, onneksi on Google Maps :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 20:40
   Tuo 10min voi ajaa ihan yksinäänkin. Tai voihan sen maksaa toiseen kertaankin niin saa 20min :) Harvemmin tuolla ihan yksin joutuu ajamaan eli on siellä aika usein joku muukin ajamassa sitä kymmenminuuttista. Yritän nyt illalla saada sen kartan lisättyä.
 8. sari
  sari tammikuu 23, 21:17
  Liedon Vanhalinna ja Nautelankoski ovat ehdottomia. Yhden voisi lisätä.....Kuusiston linna ja Krookilan kotiseutumuseo.
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 23, 21:51
   Joo totta, ne on myös hyviä. Tää Krookila oli mulle tuntematon niin piti googlata. Raisio muutenkin jääny täältä vähän vieraammaksi.
 9. Johanna Hulda
  Johanna Hulda tammikuu 24, 14:57
  Olipa hyvä kooste näistä vähän tuntemattomammista paikoista! Turussa tuli asuttua useampikin vuosi, mutta näistä paikoista olen käynyt vain Kiipeilypalatsissa. Voisin tosin lisätä listan jatkoksi vaikka mitä: Luostarinmäen käsityöläismuseo (postaus: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/2015/10/09/luostarinmaen-kasityolaismuseo/), Ruissalo, Kuusiston piispanlinnan rauniot, Halistenkoski ja melominen Aurajoella (postaus: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/2016/08/24/tekemista-turussa-kanoottiretki-aurajoella/), Vaarniemi ja Katariinanlaakso (postaus: https://discoveringsunbeams.wordpress.com/2016/03/30/kevatretki-turun-vaarniemeen/)... Eikä se Kurjenrahkan kansallipuistokaan kaukana ole. :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 24, 15:11
   Hyviä lisäyksiä. Halisten koski on ollut ainakin kahden road tripin kuvauksellinen lähtöpaikka. Melomispaikkaa olen monesti katsellut mutten ikinä kokeillut. Viime syksynä oli Vanhalinnassa jokin tapahtuma, johon kuului näytös, missä melojat meloivat lyhtyjen kanssa Vanhalinnalle asti. Kurjenrahka vilahtaa esim. tässä Amarok road tripissä. Https://www.youtube.com/watch?v=uCdef0foRio
 10. Teija / Lähdetään Taas
  Teija / Lähdetään Taas tammikuu 24, 21:04
  Turusta on näemmä aika moneksi! Täytyypä pistää korvan taakse nämä vinkit :)
 11. Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net tammikuu 25, 13:07
  Meillä on yleensä Turussa tullut lähinnä purjehdittua siellä kauniissa saaristossa, mutta sekä Vanhalinnaettä tuo kiipeily alkoi kummasti kiinnostamaan. Ehkäpä pitäisi siis varata retkille vähän enemmänkin aikaa ja poiketa muuallakin kun vain saaristossa. :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 25, 18:26
   Jos yhden yön malttaa vaikka olla täällä niin jää pari päivää aikaa kiertää, miksei kauemminkin.
 12. Outi/Maa Quzuu
  Outi/Maa Quzuu tammikuu 25, 14:42
  Turun visiitti on kaiketi ensi viikolla luvassa, mutta nämä olivat sen verran eksoottisia kohteita päiväretkelle ja huonosti liikkuvalle että taidan turvautua jokivarteen ja perus pällistelyyn. Mutta varteenotettavia paikkoja sitten kun Turku alkaa käumään enemmän tutuksi :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 25, 18:28
   Joo tolla Ramin listalla on niitä keskustan paikkoja. Jos jano yllättää niin yksi vielä mainitsematon paikka on puutorin vessa
 13. Jenna / Huge passion for life
  Jenna / Huge passion for life tammikuu 25, 15:00
  Aivan uusia kohteita! Pitää pistää korvan taakse. Turun seutu on kovin tuntematonta mulle .)
 14. Liza in London
  Liza in London tammikuu 25, 18:20
  Onpa tuo koskikuva upea! Kaikki kohteet (ehkä cartingia lukuun ottamatta) kuulostavat sellaisilta, joita voisin itsekin käydä katsomassa tai kokeilemassa, etenkin kun kahteen viimeiseen ei edes tarvitse autoa. :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 25, 18:34
   Kiitos. Joo noihin ei tarvita autoa ja Kohteena Maailma listasi hyviä paikkoja niiden välille. Eiköhän siinä yksi päivä hurahda hyvinkin. Ja sen jälkeen voi jatkaa vaikka Naantaliin
 15. Terhi / Muru Mou
  Terhi / Muru Mou tammikuu 25, 20:32
  En ole käynyt Turussa kuin kerran, ja siitäkin taitaa olla jo 20 vuotta aikaa. Joskus olisi kyllä kiva tutustua tähänkin hienoon Suomen kaupunkiin kunnolla ja ajan kanssa, ja silloin voisi näistä vinkeistä olla hyötyä. No, saa nähdä, milloin sitä Turkuun asti pääsee, kun Suomen reissut on muutenkin nykyään harvinaista herkkua...
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 25, 21:17
   On muuten sääli, että lopettivat Turun ja Köpiksen väliset suorat lennot. Olisi sunkin helpompi tulla tänne ja jatkaa vaikka tästä sitten eteenpäin.
 16. Kati / Lähinnä Kauempana
  Kati / Lähinnä Kauempana tammikuu 25, 21:35
  Eipä ole kauaa, kun kävin Liedossa pyörimässä mutta siellä oli silloin ihan toisenlaiset maisemat. Ehkä johtuu siitä, että muksut takapenkillä huusivat kilpaa ja mä vaan kaasutin kaverin luokse ja takaisin. :) Upeita videoita ja vitsit tuo Nautelan koskikuva on huikea!
 17. Asko/Appa matkustaa
  Asko/Appa matkustaa tammikuu 26, 06:17
  Kiitos "erilaisen" Turun seudun esittelystä. Noissa kohteissa on varmasti hyviä vinkkejä varsinkin vähän nuoremmille matkaajille.
 18. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä tammikuu 26, 06:29
  Kerran Liedossa työkeikalla ja muutaman kerran hätäisesti Turussa pyörähtäneenä aina jäänyt fiilis, että haluaisin fillaroida siellä päin. Hyviä poimintoja siihenkin siis, kiitos :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 26, 08:45
   Turun ja Liedon välillä hyvä pyörätie. Härkätie tietysti mukava myös pyöräillä
 19. Heidi / Himomatkaajan turinoita
  Heidi / Himomatkaajan turinoita tammikuu 26, 12:34
  Hienoja kuvia ja kohteita! Eikös siellä Turussa päin ole sen Kuusiston linnan rauniotkin? Oletko koskaan käynyt niillä?
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 26, 13:00
   Juu Kaarinassahan ne. Olen käynyt joskus liian kauan sitten. Pitäisi varmaan käydä uudelleen :)
 20. Merja / Merjan matkassa
  Merja / Merjan matkassa tammikuu 26, 21:01
  Hyviä vinkkejä ja uusia kohteita minulle. Turussa tulee käytyä pari kertaa kuukaudessa työasioiden takia, mutta harmi kun aikaa ei ole tehdä muuta kuin istua palavereissa ja äkkiä kotiin. Muutama vuosi sitten tehtiin tyttöporukalla viikonloppureissu Turkuun. Mukavaahan siellä oli ja pitäisi uusia tuo reissu :)
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 26, 23:06
   Kesällä on tietysti mukavampi kierrellä. Työreissut tahtoo tosiaan olla semmosia, että ylimääräisiin tutustumisiin harvoin on aikaa.
 21. Anna | Muuttolintu.com
  Anna | Muuttolintu.com tammikuu 26, 23:28
  Veli asuu Turussa, joten siellä pitää seuraavalla Suomen visiitillä käydä. Epäilemättä kauheasti ei tule olemaan aikaa, joten se menee varmaan niihin päänähtävyyksiin. Mutta tässä tuli kivoja ideoita, jos joskus on aikaa enemmän! Hohtogolf varsinkin kuulostaa kivalta. Kartingia oon kokeillut kerran, olin viimeisten joukossa kunnes alkoi sataa ja kurvasin ensimmäiseksi. Aussit ei osaa ajaa sateessa, se on nähty monta kertaa liikenteessäkin... :D
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 26, 23:53
   Ne on kato just ne parhaat kuskit, mitkä nousee esiin vaikeissa olosuhteissa. Hohtogolf (ja -keilaus) ja kiipeilypalatsi on keskustan ympäristössä eli niihin pääsee näiltä päänähtävyyksiltäkin.
 22. Lotta | Watia.fi
  Lotta | Watia.fi tammikuu 27, 12:41
  Turun seutu on mulle aivan tuntematon. Olen käynyt kaupungissa ehkä kaksi kertaa, lapsena ja teininä. Ehdottomasti pitäisi korjata tämä epäkohta ja käydä nyt aikuisiällä. Toivottavasti kesällä ehtisi nyt kiertää Suomea mahdollisimman paljon! Kiitti näistä vinkeistä, pistetään korvan taakse. Oli kiva nähdä messuhulinoissa - törmäillään taas! :-)
 23. Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
  Turku on ihana, joskin itse olen keskittynyt nauttimaan sen huikeasta kulinaarisesta tarjonnasta :-) Kakolan kierros teki melkoisen vaikutuksen - sen verran karmivat puitteet ja asiansa osaava opas oli meillä asialla! http://www.andalusianauringossa.com/2016/06/kierros-kakolassa-karmiva-mutta.html
 24. Virpi/Täynnä tie on tarinoita
  Virpi/Täynnä tie on tarinoita tammikuu 29, 00:18
  No wau, tosi hienoja hiukan erilaisia matkavinkkejä ja maisemat videoilla kyllä sellaisia joissa ainakin minun silmäni lepää! Täytyy pistää nämä vinkit ylös jos joskus Turun huudeilla liikutaan. :)
 25. sarrrri | La Vida Loca 2.0
  sarrrri | La Vida Loca 2.0 tammikuu 29, 15:33
  Turku on kiva, mutta eniten siellä kiinnostaa ruoka. Ja sekin jäi vielä kiinnostamaan, että mitä ovat tarkalleen ottaen ne "tärkeät paikat", jotka hohtogolfissa hohtavat? ;---D Tuota kiipeilyä kokeilen varmasti seuraavalla Turun reissulla, eli kiitos siitä vinkistä!
  • Scenic Road Hunters / Miika
   Scenic Road Hunters / Miika Author tammikuu 29, 22:39
   Haha, no joo. Mikä kellekin sitten on tärkeä paikka mut jos pelin kannalta aattelee :) Kiipeilyn jälkeen se ruoka maistuu varmasti entistä paremmalta.

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *